MastersWedstrijd-nieuws

ZPK Budel maakt zich klaar voor Brabantse- en Nederlandse Kampioenschappen

Posted at 7 december 2014 | By : | Categories : Masters,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel maakt zich klaar voor Brabantse- en Nederlandse Kampioenschappen

Terwijl de Nederlandse WK-zwemsters in Doha de sterren van de hemel zwommen, beleefde Zwem- en Poloklub Budel een schitterend zwemweekend in de regio. Dit begon afgelopen zaterdag al met de Zuidelijke Cirkel deel 6 die in Eindhoven werd gezwommen. Aan deze competitiereeks voor Masters deden tien zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel mee. Hun doel: nieuwe mooie tijden neerzetten voor de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen die van 23 t/m 25 januari 2015 in Heerenveen plaatsvinden.

Voor de meeste Masters ging het gewoon om een aanvulling of verbetering van hun lijst van zwemtijden, maar voor twee zwemmers was het toch wat meer dan dat. Zo was het voor Karin Smolders al meer dan twintig jaar geleden dat zij aan een zwemwedstrijd had deelgenomen. Licht gespannen verscheen ze dan ook aan de startblokken van het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Tijdens haar races was hier echter niets meer van te merken; met een 1:17.90 op de 100m vrije slag en een 3:25.16 op de 200m schoolslag zwom zij een hele mooie wedstrijd. Haar tijd op de schoolslag was zelfs nog goed voor een eerste plaats in haar leeftijdscategorie! De tweede zwemster voor wie het alweer een aantal jaar geleden was, was oud PSV-zwemster Elly Scheepers. Ze is pas zes weken geleden weer begonnen met trainen, maar bleek haar zwemskills zeker niet verleerd te zijn. Zo zwom ze een mooie 1:13.00 op de 100m vrije slag en finishte ze in een 1:23.26 op de 100m rugslag. Beiden goed voor een derde plaats in haar leeftijdscategorie. Ook de andere Masters wisten mooie tijden neer te zetten en net als Karin en Elly bij de top 3 van hun leeftijdscategorie te eindigen. Zo was er nog een eerste plaats voor: Carola Hompes. Een tweede plaats werd behaald door: Joost van Eerdt, Edward van Nijmweegen, Wiljo Mackus (2x), Miriam Stevens en Marcel Streppel. En op de derde plaats eindigden: Albert Roosenboom, Judith van der Heijden (2x), Carola Hompes en Edward van Nijmweegen. Tevens werden de Masters van ZPK Budel aan het einde van de wedstrijd nog door de organisatie naar voren geroepen voor een verassing. Daar zij in korte tijd met zo’n grote groep zo actief aan Masters-wedstrijden zijn gaan deelnemen en zelfs nog een eigen wedstrijd vanuit de Masters-gedachte hebben opgezet (de Open Cranendonckse Zwem Kampioenschappen; de tweede editie vindt plaats op zaterdag 28 maart), kregen zij als waardering voor deze inzet twee vlaaien van de organisatie cadeau. Deze gingen er na de wedstrijd natuurlijk wel in bij de hongerige zwemmers!

Daarnaast werd er ook door de jongere zwemmers goed gepresteerd op de Solowedstrijd deel 3, die afgelopen zondag in Deurne werd georganiseerd. Niet alleen vlogen de seconden er bij verschillende zwemmers vanaf, ook werden er nog een aantal limieten en nieuwe clubrecords behaald. Zo verbeterden Mirte Giesberts en Ruben Smit hun tijd op de 100m vlinderslag met ruim 12 seconden, zwom Jonie Meurkens tien seconden van haar tijd op de 200m schoolslag af, wat haar tevens een nieuw clubrecord voor meisjes van 13 jaar opleverde en wist Jasper Thielens zijn tijd op de 100m vrije slag – en daarmee ook zijn inschrijftijd voor de Brabantse Winter Kampioenschappen (BWK) en Brabantse Zomer Kampioenschappen (BZK) – aan te scherpen naar 1:03.11. Maar de zwemmer van de dag was toch echt Quint van Rixtel. Hij wist maar liefst vier nieuwe limieten en één nieuw clubrecord te behalen! Zo zwom hij niet alleen op de 100m vrije slag een schitterende tijd (1:07.28), welke hem een startbewijs voor de BWK en de BZK opleverde, maar was ook zijn 1:28.36 op de 100m schoolslag goed voor een limiet voor de BWK, BZK én een nieuw clubrecord voor jongens van 13 jaar. Alle zwemmers, van jong tot oud, gefeliciteerd met jullie prachtige prestaties! Dit schept hoge verwachtingen voor de aankomende kampioenschappen! Voor de complete uitslagen kijk op: www.zpkbudel.nl.

De Masters wedstrijdploeg van ZPK Budel die uit kwamen in Eindhoven. Op de foto ontbreekt Karin Smolders.