Verschillende wedstrijden

Swimkick
De vier SwimKickwedstrijden vormen de allereerste kennismaking met het wedstrijdzwemmen voor jongens minioren 1 t/m 6 en meisjes minioren 1 t/m 5 in Nederland. Met de Swimkickwedstrijden willen we zoveel mogelijk kinderen laten kennismaken met onze uitdagende en gezonde sport.
Minioren
Miniorenwedstrijden zijn bedoeld voor jongens minioren 2 t/m 6 en meisjes minioren 2 t/m 5 in Nederland die de regels van het zwemmen al wat beter kennen en de te zwemmen afstanden beheersen. De Regio organiseert de Miniorenwedstrijden in samenwerking met de verenigingen. Voor de minioren is er na afloop van de vijf Miniorenwedstrijden een finalewedstrijd in de vorm van de Regio Minioren Finale.
Solo
De solocompetitie is een onderlinge competitie die georganiseerd wordt door de zwemverenigingen van Budel, Nuenen, St. Oedenrode en Deurne. Zoals de naam al zegt, is het een competitie waarbij de individuele prestaties van de zwemmers en zwemsters het klassement bepalen, dat opgemaakt wordt naar 6 wedstrijden. Om opgenomen te kunnen worden in het klassement moeten de zwemmers en zwemsters tijdens de 6 wedstrijden wel minimaal een van tevoren bepaald programma hebben afgewerkt.
Competitie
De nationale zwemcompetitie wordt door de KNZB georganiseerd. De doelstelling is dat alle zwemverenigingen die bij de KNZB zijn aangesloten deel kunnen nemen aan deze competitie, zodat zij zich als team kunnen meten met andere verenigingen van min of meer gelijke sterkte. Om dit te bereiken is de Nationale Zwemcompetitie opgedeeld in drie zogenaamde Districtsniveaus en drie landelijke niveaus. Dit seizoen komt de wedstrijdploeg uit in de 2e klasse Regio Zuid. De regionale competitie bestaat uit vijf ronden (wedstrijddagen).
Zuidelijk cirkel
Een 6 tal Masterswedstrijden worden gedurende het gehele jaar georganiseerd en zijn bedoeld voor zwemmers en zwemsters vanaf 25 jaar. De deelnemers zijn tijdens de wedstrijden steeds verdeeld in 5-jarige leeftijdsgroepen, waarbij het programma wordt bepaald door de organiserende vereniging. Binnen Nederland is het toegestaan om al vanaf 20 jaar deel te nemen in de pre-Master klassement. Daarnaast worden er ook nog 2 NK wedstrijden gehouden waarvoor limieten gehaald moeten worden om hier aan deel te nemen.
Open water
Open Water Wedstrijden worden door vrijwel geheel Nederland gehouden in de periode van juni tot en met september in, zoals de naam al zegt, open water. De wedstrijden zijn voor alle leeftijden en er worden steeds afstanden gezwommen tussen de 250 en 5000 meter in de vrije slag en schoolslag.