Guido cup

guidoDe Guido cup in in 2013 ontstaan. De aanleiding was dat Guido Kauffmann door het bestuur tot erelid is benoemd.

Uit waardering voor al zijn werkzaamheden binnen de vereniging hebben we als bestuur besloten een wisseltrofee te benoemen naar Guido. We hebben vervolgens Guido gevraagd om hier een doel aan te geven.

Het doel is meer zwemplezier te halen, door niet persé de snelste te zijn, maar juist de beste verbetering uit iedereen te krijgen.

In het begin is begonnen met de jeugd, hierbij werd het volgende reglement ontworpen:

Van alle wedstrijden die werden gezwommen, werden de 2 beste resultaten in fina punten bij elkaar geteld (bij jeugd gedeeld door leeftijd en vervolgens vermenigvuldigd met 18) zo kregen we bij benadering een puntentelling die naar leeftijd herleid was.

Deze puntentelling  is tijdrovend en niet alle zwemmers konden een zelfde aantal wedstrijden zwemmen ivm leeftijdsbepalingen.

Voor de Masters werden de punten ook herleid naar leeftijd, ook hier was het een tijdrovend karwei.
De Masters waren integendeel wel in staat een zelfde aantal wedstrijden te zwemmen.

Om alles wat te vereenvoudigen hebben we als zwemcommissie het reglement wat aangepast, zodanig dat ieder met gelijke wapens kan strijden voor de titel.

 

Het nieuwe (huidige) reglement:

Per seizoen worden een aantal wedstrijden(2 á 3 ) met de gehele club verzwommen, waarbij telkens de 3 beste resultaten per wedstrijd in ICP punten worden opgeteld voor de jeugdzwemmers(-20j) en bij de Masters (20+) de Masterpunten.

Als laatste wedstrijd worden de clubkampioenschappen gezwommen. Hiervan worden ook de ICP/Master punten over de 3 beste resultaten meegenomen.

De Guido Cup is een wisselbeker die men maar 1 x in de 3 jaar kan winnen
Staat in de rangschikking de winnaar van één van de vorige 2 jaar van de Guido Cup op de eerste plaats, dan zal de 2de zwemmer  of respectievelijk de 3de zwemmer de Guido Cup winnen.

De wedstrijden worden georganiseerd door ZPK Budel als onderlinge of I wedstrijd of als een competitie met een andere vereniging. Hier kunnen geen limieten gezwommen worden voor kampioenschappen.

De winnaar van de Guido Cup krijgt bij de uitreiking aan de volgende winnaar een replica van de Guido Cup met opschrift van naam en winnaar Guido Cup + jaartal

 


Winnaars van de afgelopen jaren:

Jeugd:

Seizoen 2013/2014: Sanne Lukken

Seizoen 2014/2015: Noor Segers

Seizoen 2015/2016: Britt Slegers

Seizoen 2016/2017: Jasper Thielens

 

Masters:

Seizoen 2015/2016: Carola Hompes

Seizoen 2016/2017: Edward van Nijmweegen