Minioren/SwimkickWedstrijd-nieuws

Jongste zwemmers ZPK Budel nemen samen 15 medailles mee naar huis!

Posted at 14 december 2014 | By : | Categories : Minioren/Swimkick,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Jongste zwemmers ZPK Budel nemen samen 15 medailles mee naar huis!

Uitslapen was er zondag 14 december niet bij voor een deel van Zwem- en Poloklub Budel. Om 09:00 uur vertrok een jonge zwemploeg namelijk al naar Veldhoven voor deel 2 van de Swimkick-/Miniorenwedstrijd. Het beloofde een pittige wedstrijd te worden, met sterkte tegenstanders en op het programma veel vlinderslag en lange afstanden. Toch weerhield dit de 20 zwemmers er niet van om deel te nemen en dus verschenen zij met veel plezier aan de startblokken. De jongsten beten het spits af en zwommen de 25 meter vlinderslag. Stijn Lukken zwom met zijn 0:44.03 direct een nieuw clubrecord voor jongens onder 7 jaar en Ilse van Rooij verbeterde haar tijd met ruim vijf seconden.

De grootste verbetering was echter van Kaat Steensels, die maar liefst 17 seconden sneller zwom dan haar inschrijftijd. Deze mooie prestatie werd beloond met een zilveren medaille. Daarnaast waren de tijden van Fleur Slegers en Marie Schuurmans goed voor een respectievelijk gouden en bronzen medaille. Naomi Braakhuis en Jesse Thielens mochten dezelfde slag voor het eerst over 100 meter afleggen; een pittige klus, die ze desondanks prima wisten te volbrengen. De grootste uitdaging lag er echter voor Kirsten Lenders, Kyra Meurkens, Mirte Giesberts en Sven Lenders, want voor hen stond voor de eerste keer de 200 meter vlinderslag op het programma. Alle vier wisten zij dit zware nummer in een mooie tijd uit te zwemmen en Mirte en Sven wisten zelfs nog op een keurige vierde plaats te eindigen.

De tweede slag die de zwemmers te wachten stond, was de vrije slag. Wederom zwom Stijn Lukken met 0:26.82 op de 25 meter een nieuw clubrecord en Dario Alvaro verbeterde zijn tijd met ruim 8 seconden. Anouk van Nijmweegen haalde ruim 6 seconden van haar tijd, wat haar een gouden medaille opleverde en Sanne van Rooij scherpte haar tijd met ruim 8 seconden aan, goed voor het brons. Ook zussen Selma en Sofia van Dijk behaalden een gouden en zilveren medaille en dat terwijl ze de 25 meter vrije slag pas voor de eerste keer zwommen. Op de 50 meter vrije slag waren het Merlin Meurkens, Fleur Slegers en Marie Schuurmans die samen de top 3 vormden. Noor Segers en Britt Slegers mochten uitkomen op de 100 meter vrije slag, waarmee ze een respectievelijk gouden en zilveren medaille ophalen. De oudste deelnemers waren opgesteld voor de 200 meter vrije slag. Terwijl Chiara Alvaro, Naomi Braakhuis en Jesse Thielens het nummer voor de eerste keer zwommen, wisten de wat meer ervaren zwemmers mooie persoonlijke records te behalen. Zo verbeterde Sven Lenders zijn tijd met vier seconden en haalde Kyra Meurkens ruim 12 seconden van haar tijd. Kirsten Lenders scherpte haar tijd aan met 9 seconden, wat haar een zilveren medaille opleverde. Toch was het Mirte Giesberts die de kroon spande; zij verbeterde haar inschrijftijd met maar liefst 34 seconden! Tenslotte mochten Noor Segers en Britt Slegers nog aan de startblokken verschijnen voor de 100 meter rugslag. Noor verbeterde haar tijd met ruim vier seconden en ging met een zilveren medaille naar huis. Britt zwom een 1:34.51, wat niet alleen een verbetering van bijna zeven seconden betekende, maar haar ook een nieuw clubrecord voor meisjes van 9 jaar én een gouden medaille opleverde! Alle zwemmers van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestaties!

De volledige uitslagen zijn terug te vinden op (Uitslagen).

Comments are closed.