Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is een behoorlijk intensieve sport.

Dit betekent dat er veel getraind moet worden om steeds scherpere tijden te zwemmen. ZPK Budel stimuleert haar leden om de trainingen te volgen en hier veel plezier aan te beleven. ZPK Budel heeft binnen de vereniging deskundige trainers lopen, die als uitdaging hebben om de leden op een hoger niveau te brengen.

Als een kind is geslaagd voor het A-diploma kan er aan één van de trainers worden gevraagd of zij een test willen afnemen tijdens een trainingsuur. Uit deze test zal blijken of de zwemmer voor de wedstrijdsport geschikt is. De wedstrijdsport start ergens tussen de zes en achtjarige leeftijd. Tot aan de 17-jarige leeftijd wordt er in principe tegen leeftijdgenoten gezwommen. Bij het wedstrijdzwemmen is geen limiet voor een maximum leeftijd vastgesteld. Tot je honderdste (zie masterzwemmen) kan je daarom voor het wedstrijdzwemmen bij ZPK Budel terecht.

Tijdens de Olympische Spelen is het wedstrijdzwemmen een spectaculair en spannend onderdeel. De media geven het wedstrijdzwemmen terecht veel aandacht. Ook bij ZPK Budel is het wedstrijdzwemmen razend populair. Tientallen leden nemen via ZPK Budel deel aan het wedstrijdzwemmen. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is het wedstrijdzwemmen niet altijd een individuele sport. Bij veel wedstrijden telt ook het totaal van de hele ploeg en gaat het dus niet alleen om de individuele prestaties. Bij ZPK budel, waar de mix van prestatie en gezelligheid als een rode draad door de vereniging loopt, vormt onze ploeg een hecht team. Naast de competitiewedstrijden zijn er solowedstrijden, invitatiewedstrijden, onze eigen Oranjewedstrijd, clubkampioenschappen en Kringkampioen-schappen. Kortom, de wedstrijdzwemmer kan bij ZPK Budel zijn energie volledig kwijt! Dus wilt u wedstrijdzwemmen in de gemeente Cranendonck, kom dan bij ZPK Budel