Geen-rubriekWedstrijd-nieuws

Europese Jeugdsportdagen terug in Cranendonck. Schrijf je nu in!

Posted at 12 februari 2023 | By : | Categories : Geen-rubriek,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Europese Jeugdsportdagen terug in Cranendonck. Schrijf je nu in!

Door omstandigheden leken de Europese Jeugdsportdagen ook in 2023 wederom niet door te gaan. Het organisatiecomité in Cranendonck besloot dat dit na de Corona-periode niet mocht gebeuren. Ze hebben de handschoen opgepakt en organiseren de komende editie! Dit prachtige sportevenement waarbij jeugdige sporters -ondergebracht in gastgezinnen- met elkaar de sportieve strijd aangaan, vindt op 12, 13 en 14 mei 2023 plaats in ons eigen Cranendonck!

De Jeugdsportdagen staan in het teken van strijd en sportiviteit in vijf takken van sport tussen vijf gemeenten uit verschillende landen. De sporters komen uit Differdange (Luxemburg), Bitburg (Duitsland), Blankenberge (België), Rethel (Frankrijk) en natuurlijk ons eigen Cranendonck. Helaas ontbreekt het Franse Rethel in 2023. De laatste keer dat de Jeugdsportdagen georganiseerd zijn, was in 2019 in Bitburg. Vijf jaar geleden werden de Jeugdsportdagen voor het laatst in Cranendonck georganiseerd.

Om goed voor de dag te komen, zijn de coaches op zoek naar 50 enthousiaste jongens en meisjes uit Cranendonck om op een sportieve manier de strijd aan te gaan met hun leeftijdsgenoten uit de andere landen. De vijf sporten die tijdens de Jeugdsportdagen worden beoefend zijn atletiek, basketbal, voetbal, volleybal en zwemmen. Waar zijn we naar op zoek:

  • Atletiek: 6 jongens en 6 meisjes – (3 categorieën: Geboren in 2007, 2008 of 2009, 2010 of later).
  • Basketbal: 7 meisjes – (Geboren in 2007 of later).
  • Voetbal: 12 jongens (max. 2 meiden) – (Geboren in 2009 of later).
  • Volleybal: 7 meisjes – (Geboren in 2007 of later).
  • Zwemmen: 6 jongens en 6 meisjes – (3 categorieën: Geboren in 2007, 2008 of 2009, 2010 of later).

Ben jij tussen de 11 en 16 jaar oud, sportief ingesteld en wil jij je meten met andere sporters uit Cranendonck? Geef je dan snel op voor een of meerdere sporten. Doe mee aan de selectietrainingen en oefenwedstrijden en wie weet mag jij de Cranendonckse eer verdedigen! Twijfel dus niet langer en ga naar www.jeugdsportdagen.nl om jezelf in te schrijven. Inschrijven kan tot en met zondag 5 maart 2023. De coaches nemen. na het sluiten van de inschrijving, contact op om de datum van de eerste training door te geven.

Gastouders

Als de jeugdsportdagen in Cranendonck georganiseerd worden, brengen we de sporters uit de andere landen graag onder bij gastouders. Wil jij je gezin openstellen voor minimaal twee enthousiaste sporters uit België, Duitsland of Luxemburg? Meld je dan via de website www.jeugdsportdagen.nl aan als gastouder. Hier is ook meer informatie te vinden over wat er van je verwacht wordt als gastouder.

Comments are closed.