Recreatief zwemmen

Recreatief zwemmen bij ZPK Budel

Recreatief zwemmen, betekent op een gezonde, afwisselende manier bezig zijn met de zwemsport. Het doel van de trainingen is om in een gezellige ontspannen sfeer aan lichaamsbeweging te doen en aan verbetering van de conditie te werken. Zwemmen is goed voor je conditie, je traint er al je spieren mee en het is niet blessuregevoelig. Je spieren worden in het water namelijk minder zwaar belast dan op het droge. Recreatief zwemmen is ook goed om bijvoorbeeld te herstellen van een blessure. Het accent ligt bij het trimzwemmen niet op het aanleren van de zwemslagen, maar meer op het verbeteren van de zwemslagen en de conditie.

Vind je het leuk om te zwemmen en tegelijk te trainen? Zwem- en Poloklub Budel biedt de mogelijkheid om 1 of 2 keer per week te trainen op recreatief niveau.

Zwemmen in verenigingsverband heeft enkele voordelen:

  • Het brengt regelmaat in de gang naar het zwembad.
  • Onder deskundige begeleiding wordt de zwemtechniek en de conditie verbeterd.
  • En zwemmen met anderen is een stuk gezelliger.

Binnen het recreatief zwemmen zijn er twee soorten groepen: recreanten en trimmers.

Recreanten (tot 21 jaar)

De recreanten vormen een groep recreatieve zwemmers tot en met 21 jaar. Zij krijgen de mogelijkheid om 3 maal per week te trainen. Zij kunnen daarnaast meedoen aan enkele onofficiële wedstrijden (Tijdzwemmen, Clubkampioenschappen).

Traingingstijden:

Maandag: 18:00 – 19:00 uur

Dinsdag: 18:00 – 19:00 uur

 

 

Zie trainingsschema