Minioren/SwimkickWedstrijd-nieuws

Mooie prestaties jongste zwemmertjes van ZPK Budel

Posted at 8 oktober 2023 | By : | Categories : Minioren/Swimkick,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Mooie prestaties jongste zwemmertjes van ZPK Budel

Zondag 8 oktober was het zover, voor onze jongste zwemmers hun eerste wedstrijd van het seizoen. In deze versie zelfs voor enkele zwemmers de eerste echte zwemwedstrijd van hun leven.

We vertrokken vanuit Budel met 9 zwemmers naar Deurne waar de Minioren wedstrijd deel 1 werd gezwommen. Het was bijna een familie uitje, want naast enkele individuele zwemmers kwamen de rest van de zwemmertjes uit 3 verschillende  families.

Het was een heel gezellige wedstrijd waarbij vooral de nieuwste zwemmertjes toch wel een beetje nerveus waren.

De wedstrijd begon met een estafette, waarna direct al de gebroeders Winters aan de bak moesten op de 25 rugslag. De jongste telg was formeel nog te jong, pas 5 jaar, maar had zo naar deze wedstrijd uitgekeken, dat we in overleg met de wedstrijdleiding een uitzondering hebben kunnen maken. Yoran Winters liet dan ook direct zien dat de jongste niet veel achter zou doen op zijn 2 grote broers. Yennes en Yarne Winters werden dan in de officiële uitslagen dan wel respectievelijk 1 en2, maar broer Yoran zou als al officieel mee had mogen doen een mooie 3e plaats gehad van de in totaal 5 zwemmers. Dat beloofd nog wat.

Laura Cox mocht bij de meisjes de spits af bijten en kwam op de 25m rugslag op een mooie 3e plaats uit. Haar oudere broer Jens Cox moest samen met Bram Willems starten op de 50m rug en werden respectievelijk 9e en 6e.

De tweeling Nikki en Floor Westveld begonnen vervolgens samen met Indy Achten op hun beurt aan de 50m rugslag, waarbij Nikki 2e, Indy 3e en Floor 7e werden van de maar liefst 19 zwemmers, een mooie prestatie. Als laatste vertrok Elze de Greef op de 50 rug naar haar mooie 4e plaats waarbij de top 4 max 1,5 seconde uit elkaar lag, heel knap gedaan.

Op de 25m schoolslag wisselden de gebroeders Winters van plek, Yarne werd deze keer 1e en Yennes 2e, wederom heel dicht gevolgd door hun jongere broertje Yoran die op een 3e plek geëindigd zou zijn. Laure Cox behaalde op deze afstand een mooie 4e plaats.

Oudere broer Jens mocht de schoolslag ook zwemmen, maar dan 50m en behaalde hierbij ook een mooie 4 plek van de in totaal 10 zwemmers en bleef collega Bram Willems voor, die vervolgens ook een mooie 7e plek behaalde.

Ook de zusjes Nikki en Floor mochten samen met Indy deze afstand zwemmen, waarbij Indy zelfs 2e werd van de 19 zwemmers. Nikki en Floor werden respectievelijk 5e en 6e in dit programma. Als laatste mocht Elze de Greef deze afstand zwemmen en behaalde hiermee ook een 2e plek van de 10 zwemmers.

Als laatste stond de borstcrawl op het programma, waarbij de strijd om de top 3 wederom werd uitgevochten door de gebroeders Winters, waarbij deze keer Yennes 1e, Yarne 2 en Yoran 3e, waarbij Yoran zelf meer dan 10 seconden voor lag op de officiële nummer 3.

Laura Cox behaalde met de borstcrawl haar 2e derde plaats en had haar broer het zwaar op de 50m, maar zwom deze toch keurig uit.

Indy werd bij de 50m borstcrawl zelfs 1e, gevolgd door Nikki op een heel mooie 2e plaats, zus Floor tikte 4 seconden later aan en kwam op een 9e plek.

Elze de Greef zwom de borstcrawl als enige 100m en behaalde hiermee een mooie 2e plek.

De trainers Rick de Greef, Nina vd Moosdijk en Edward van Nijmweegen konden trots terugkijken op deze zeer geslaagde wedstrijd, met zeer mooie prestaties, waarbij alle zwemmer genoten hebben van de wedstrijd en dat is nog wel het allerbelangrijkste.

Minioren wedstrijdploeg ZPK Budel
1e rij vlnr: Yennes Winters, Laura Cox, Yarne Winters, Yoran Winters, Rens Cox en Bram Willems
2e rij vlnr: Floor Westveld, Elze de Greef, Indy Achten, Nikki Westveld
3e rij vlnr: Trainers Nina vd Moosdijk en Edward van Nijmweegen, Rick de Greef heeft de foto gemaakt

Comments are closed.