Geen-rubriekWedstrijd-nieuws

Zwem- en Poloklub Budel 3e op de 100 x 100m wedstrijd

Posted at 12 februari 2023 | By : | Categories : Geen-rubriek,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Zwem- en Poloklub Budel 3e op de 100 x 100m wedstrijd

Zwem- en Poloklub Budel ontving een uitnodiging van ZV Tiamat om deel te nemen aan de 100x100m wedstrijd. ZV Tiamat bestaat 50 jaar en had een oude wedstrijd van stal gehaald om te kijken of dit weer zou aanslaan. Om 16:00 begon het inzwemmen, waarna we na een korte toespraak een cadeau hebben overhandigd aan bestuur en zwemmers van ZV Tiamat.

Om 16:45 begon dan de wedstrijd. Met 21 zwemmers, variërend van Masters, recreanten tot jeugdzwemmers, vertrokken we naar Eersel. Er waren 4 categorieën waar zwemmers op ingedeeld werden, onder de 12, onder de 14, onder de 16 en senioren. Op alle van deze categorieën kwamen
onze zwemmers uit en hebben alles gegeven om hun aandeel in deze mega estafette waar te maken.
Naast het zwemmen ging het natuurlijk ook om de gezelligheid. ZV Tiamat had deze wedstrijd prima georganiseerd en het ontbrak ons aan niets.

Om de lat nog hoger te leggen besloten 2 van onze zwemmers, Wilma Scheepers en Rick de Greef om deze afstand samen af te leggen. Dus beide moesten er voor zorgen dat ze ieder 5km zwommen om ook de eindstreep te halen. Waar Wilma en Rick in 2 uur en 23 minuten klaar waren, was de grote groep in 2uur en 27 minuten klaar. Wilma en Rick werden uiteindelijk 2e , waar Budel een mooie 3e plek behaalde.

Mede door griep was het zowel voor Tiamat, als voor Budel lastig om een team samen te stellen, maar gelukkig was het toch gelukt en ging de wedstrijd door. Het team van Budel bestond uit Mirte Giesberts, Ries van Samang, Cindy Duisters, Richard van Rooij, Miriam Groenen, Jeroen van Mierlo, Kyra Meurkens, Jesse Thielens ,Edward van Nijmweegen, Jos Zentjens, Sanne van Rooij, Stef van Mierlo, Nina vd Moosdijk, Melissa Reniers, Valeriya Nurgaliyeva, Joep vd Moosdijk, Ella Hiemstra, Lucas Maas, Indy Achten, Victoria Parkitny en Niels Bax.

Het was een zeer gezellige dag, die we hebben afgesloten met een heerlijk etentje. Volgend jaar gaat Budel deze wedstrijd organiseren.

Wil je daar ook aan deelnemen, kom dan eens 4x gratis proefzwemmen om te kijken of het iets voor je is. We trainen in wedstrijdzwemmen, baantjes zwemmen, techniek training en als afwisseling doen we ook aan recreatief waterpolo.

Comments are closed.