Geen-rubriek

Trainers van ZPK Budel weer helemaal op niveau

Posted at 27 maart 2022 | By : | Categories : Geen-rubriek | Reacties uitgeschakeld voor Trainers van ZPK Budel weer helemaal op niveau

De trainers van ZPK Budel zijn weer helemaal op niveau gebracht op het gebied van EHBO. Onze zwemvereniging heeft veiligheid bovenaan op de agenda staan. Om onze zwemmers veilig te laten zwemmen geven onze trainers op een verantwoorde manier training, maar er kan altijd iets in en rond het bad gebeuren dat we niet hebben voorzien. Daarom leiden we ze ook op met een volwaardig uitgebreide EHBO opleiding.

Na lange tijd van opleiding konden we bijna op examen, echter gooide Corona roet in het eten. We mochten niet meer oefenen, dus een examen halen zat er niet in. De opleiding werd gegeven door Lilian Kelly, van het bedrijf vaardigzijn.nl. Ook zij had te maken met Corona en kon dus geen opleidingen meer geven, maar ze bleef niet stil zitten en zo werd Levi geboren. Levi is een pop waarmee iedereen een EHBO opleiding kan volgen zonder dat men rekening moet houden met afstand bewaren tot een medecursist of Lotusslachtoffer. Het werd zo’n succes dat ze daarmee ook de Inspiratieprijs 2021 van het oranje kruis gewonnen heeft.

Voor de trainers van ZPK gaf deze ontwikkeling weer ruimte tot oefenen. De wekelijkse opleidingsavonden konden weer op worden gepakt.

Afgelopen zaterdag was het dan zover, 7 trainers gingen op examen. De zenuwen zaten er goed in, hoewel we ons samen met Lilian alles aan gedaan hadden om ons hierop voor te bereiden. Oefenen op diverse locaties, in diverse scenario’s, veel theorie en uren samenwerken met 2 geweldige Lotusslachtoffers. We begonnen op tijd en tegen 12 uur kwamen de examinatoren met het verlossende woord, we waren allemaal geslaagd.

Namens alle trainers van ZPK Budel willen we Lilian Kelly heel erg bedanken voor al haar hulp tijdens deze opleiding, alsmede onze Lotusslachtoffers Harry en Grada, zonder hen konden we ons niet goed voorbereiden op de examendag.

Tot slot natuurlijk Levi, de levensechte oefenpop, wij kunnen iedereen aanraden om met deze pop de EHBO cursus te volgen. Nagenoeg alle handelingen zijn perfect uit te voeren en kun je ook zonder Lotusslachtoffer voldoende oefenen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lilian Kelly, of even kijken op https://www.vaardigzijn.nl

1e rij vlnr: Cindy Duisters, Jonie Meurkens, Levi, Dyon de Greef. 2e rij vlnr: Lilian Kelly, Wendy Lamers, Jolanda van Knippenberg, Rob Meurkens, Edward van Nijmweegen.

Comments are closed.