ClubkampioenschappenGeen-rubriekWedstrijd-nieuws

Mirte Giesberts is ‘Algemeen Clubkampioen 2018’ bij ZPK Budel!

Posted at 1 juli 2018 | By : | Categories : Clubkampioenschappen,Geen-rubriek,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Mirte Giesberts is ‘Algemeen Clubkampioen 2018’ bij ZPK Budel!

Het officiële wedstrijdseizoen zit er voor Zwem- en Poloklub Budel weer op en dus was het op zaterdag 30 juni tijd voor nog één officieuze afsluitende wedstrijd voordat de zomervakantie begint: de Clubkampioenschappen. Aan deze wedstrijden mochten alle leden van ZPK Budel deelnemen, maar vanwege nog lopende toetsweken of andere verplichtingen was de opkomst helaas erg laag: slechts 28 zwemmers namen deel. Op het programma stonden de vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag, welke over 25 en/of 50 meter werden gezwommen. De wedstrijd werd afgesloten met de estafette 25 + 25 + 50m vrije slag. Na afloop werd bekend gemaakt wie de snelste zwemmers per leeftijdscategorie waren en naar wie de titel Algemeen Clubkampioen ging.

De snelste jeugdzwemmers per leeftijdscategorie waren: Joep van de Moosdijk, Stef van Mierlo, Milan Wanders, Sem Kuijpers, Brent Jungbluth, Jesse Thielens, Jasper Thielens, Daphne van Kuijk, Isa van Kessel, Valeriya Nurgaliyeva, Annabel Vluggen, Marie Schuurmans, Merlin Meurkens, Mirte Giesberts en Jonie Meurkens. Van de Masters waren dit Wilma Scheepers bij de dames en Edward van Nijmweegen bij de heren. Van al deze winnaars werd nog één zwemmer benoemd tot ‘Algemeen Clubkampioen 2018’. Deze titel en de bijbehorende beker zijn een jaar lang voor…Mirte Giesberts! Een mooie tweede plaats was er voor Jasper Thielens en op de derde plaats eindigde Jonie Meurkens.

Daarnaast werden er ook nog twee andere wisseltrofeeën uitgereikt aan de zwemmers die over het hele seizoen het beste wisten te presteren: de ‘Guido Cup’ voor de best presterende jeugdzwemmer en de ‘Guido Cup Masters’ voor de beste Masterszwemmer van het seizoen.
Deze prijs kan een zwemmer slechts eens in de drie jaar winnen.
In de jeugdcategorie ging ook deze trofee weer naar Mirte Giesberts. Op de tweede plaats eindigde Merlin Meurkens en op de derde plaats Jonie Meurkens. In de categorie Masters eindigde Edward van Nijmweegen op de eerste plaats, Carola Hompes werd tweede en op de derde plaats eindigde Wilma Scheepers. Echter is het zo dat de trofee in de afgelopen jaren al werd uitgereikt aan Edward (2017) en Carola (2016) en dus ging de trofee automatisch naar de blij verraste Wilma Scheepers.

 

Iedereen gefeliciteerd met de mooie prestaties!

Comments are closed.

x Logo: Shield
Deze Site Is Beveiligd Door
Shield