CompetitieGeen-rubriekWedstrijd-nieuws

Competitiezwemmers ZPK Budel nemen revanche!

Posted at 25 maart 2018 | By : | Categories : Competitie,Geen-rubriek,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Competitiezwemmers ZPK Budel nemen revanche!

Zondag 18 maart stond het vierde deel van de Nationale Zwemcompetitie. Een aantal zwemmers waren door de griep geveld en dus vertrok de ploeg met 19 zwemmers naar Venray. De wedstrijd werd netjes geopend door Eva van de Mortel, Jonie Meurkens, Mirte Giesberts en Gaby van Boxtel die als derde finishten op de 4 x 100m wisselslag.
Hierna was het aan de zwemmers om individueel te knallen. Zo zwommen Seija Timmermans en Janneke Thielens voor de eerste keer de 100m vrije slag, waarop ze aantikten in 1:43.89 en 1:53.08. Groepsgenoten Annabel Vluggen, Nina van de Moosdijk en Stijn Lukken wisten op dezelfde afstand alle drie flink wat seconden te verbeteren en voor het eerst ruim onder de 1:40 te duiken. Merlin Meurkens wist haar tijd op de 50m rugslag ook knap te verbeteren naar een 0:40.90 en Dyon de Greef wist op dezelfde afstand met zijn 0:36.99 een nieuw Masters-clubrecord te zwemmen.
Op de 100m wisselslag werden er flinke verrassende persoonlijke records door Neel Steensels en Olaf Klein Zieverink gezwommen. Daarnaast wisten de heren, en bij de dames Mirte Giesberts, hun tijd op de 100m schoolslag ook keurig aan te scherpen. Maar de grootste verbeteringen van de wedstrijd werden toch wel behaald op de 200m vrije slag. Hierop wisten Gaby van Boxtel en Kyra Meurkens circa zes seconden van hun tijd af te halen en wist Jesse Thielens zijn tijd met maar liefst 17 seconden aan te scherpen naar een 2:29.07! Deze knappe prestaties werden dan ook beloond met een stijging in de ranking. ZPK Budel heeft haar plaats in de top 5 namelijk weer terug weten te veroveren! Op zondag 22 april zal het vijfde en laatste deel van de Nationale Zwemcompetitie in Venray worden gezwommen. Daarna zal bekend zijn hoe de eindstand van dit seizoen eruit ziet. Alvast veel succes aan de competitieploeg van ZPK Budel!

Comments are closed.