Guido CupWedstrijd-nieuws

Strijd om de Guido Cup gaat verder

Posted at 11 maart 2018 | By : | Categories : Guido Cup,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Strijd om de Guido Cup gaat verder

Op zondag 4 maart werd in het Zuiderpoortbad te Budel de tweede wedstrijd om de ‘Guido Cup’ gezwommen. Deze beker zal aan het einde van het seizoen worden uitgereikt aan de jeugdzwemmer en de Masterszwemmer die, over een aantal vooraf bepaalde wedstrijden, overall het beste gepresteerd hebben. De zwemmers deden dan ook hard hun best om zo snel mogelijk te zwemmen en op deze manier zoveel mogelijk punten te behalen.

Aan de wedstrijd deden 34 zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel mee, die ieder drie à vier keer aan de startblokken verschenen. In totaal waren er 69 tijden goed voor een nieuw persoonlijk record. De grootste verbetering kwam daarbij van Milan Wanders, die een prestatie van maar liefst 166% wist te behalen op de 25m vrije slag. Hij wist daarbij zijn tijd van 27.39 naar 21.28 seconden te verbeteren. Ook Ries van Samang presteerde, ondanks dat hij niet helemaal fit was, erg goed. Hij wist  maar liefst tien seconden van zijn PR op de 100m vrije slag te halen. Daarnaast wisten Demy van Heck en Olaf Klein Zieverink ruim acht seconden te verbeteren op hun rugslagnummer, en werd er circa zeven seconden van de tijd gesnoept door Stijn Rademakers (25m vrije slag), Dario Alvaro (50m vrije slag) en Jesse Thielens (100m rugslag). Tenslotte wisten Rube Duisters en Evi van der Heijden hun tijd op de 25m vrije slag ook met vijf seconden aan te scherpen.

Na de wedstrijd volgde een medaille-uitreiking, waarbij bekend werd gemaakt wie de snelste zwemmers per leeftijdscategorie waren. Een gouden medaille werd behaald door: Daphne van Kuijk, Isa van Kessel, Joep van de Moosdijk, Valeriya Nurgaliyeva, Stef van Mierlo, Annabel Vluggen, Stijn Lukken, Milan Wanders, Merlin Meurkens, Sem Kuijpers, Dario Alvaro, Mirte Giesberts, Jesse Thielens, Jonie Meurkens en Tom de Haas. Het zilver ging naar: Rube Duisters, Sanne van Rooij, Raff van Heck, Evi van der Heijden, Tygo Lamers, Demy van Heck, Kyra Meurkens, Ries van Samang en Sven Lenders. Tenslotte werd het brons omgehangen bij: Nina van de Moosdijk, Dain Ippel, Ilse van Rooij en Olaf Klein Zieverink. Iedereen gefeliciteerd met de mooie prestaties en welverdiende medailles!

 

Comments are closed.