CompetitieWedstrijd-nieuws

Ondanks topprestaties ZPK Budel helaas uit top 5 competitieklassement.

Posted at 11 februari 2018 | By : | Categories : Competitie,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Ondanks topprestaties ZPK Budel helaas uit top 5 competitieklassement.

Het tweede onderdeel van de Nationale Zwemcompetitie was nog maar net achter de rug, of Zwem- en Poloklub Budel mocht op 4 februari 2018 alweer aantreden voor de derde wedstrijd. Een spannende, aangezien een aantal concurrenten de vereniging in de nek zaten te hijgen om een plek in de top 5. Toch liet het team zich niet kisten en de twee estafetteploegen zorgden voor meteen een mooie wedstrijdopening. Zo tikten Dyon, Tom, Jasper en Ruben als derde aan in een tijd van 4:46.60 op de 4 x 100m wisselslag. Gaby, Mirte, Jonie en Eva gingen er dankzij hun 4:34.03 met de winst vandoor op de 4 x 100m vrije slag.

Ook persoonlijk werd er zeer goed gepresteerd! Zo verbeterde Seija haar tijd op de 50m schoolslag met ruim vijf seconden en wisten ook Janneke, Stijn en Lars hun tijd op dezelfde afstand iets aan te scherpen. Op de 50m vlinderslag was het Ilse die bijna drie seconden van haar tijd afsnoepte. Een tijdsverbetering en een eerste plaats waren er voor Gaby en Jesse op de 50m rugslag, dankzij hun 0:38.28 en 0:38.04. Een mooie 0:27.09 bracht Tom naar een eerste plaats op de 50m vrije slag en Jonie en Mirte eindigden op een tweede en derde plaats. Demy wist op dezelfde afstand haar tijd met ruim twee seconden aan te scherpen naar een 0:40.52. Ook Eva en Dyon wisten hun inschrijftijd te verbeteren, namelijk naar een 1:31.03 en een 1:26.46, maar dit op de 100m schoolslag. De tijd van Eva leverde haar zelfs nog een tweede plaats op. Ruben, die met zijn 1:24.71 heel dicht in de buurt bleef van zijn persoonlijke record, eindigde op dezelfde afstand op een keurige derde plaats. Hierna volgde voor een aantal zwemmers de 100m rugslag. Voor Sanne was het de eerste keer dat zij deze afstand moest zwemmen. Met een prima 1:51.12 finishte ze vlak na haar leeftijdsgenootje Annabel die de tijd op 1:49.82 stopte. Stijn wist op dezelfde afstand zijn tijd naar een 1:45.20 aan te scherpen. Maar ook bij de al wat meer ervaren zwemmers werd op de 100m rugslag flink verbeterd. Zo haalde Mirte dankzij haar 1:31.56 ruim vijf seconden van haar tijd af en scherpte Tom zijn tijd met drie seconden aan naar een 1:19.30. Hiermee eindigde hij, net als Jonie, op de eerste plaats. Op de hierna volgende 100, wisselslag schitterden Gaby en Kyra. Ze wisten flink wat van hun tijd af te zwemmen en eindigden op de eerste en tweede plaats. Geen tijdsverbetering, maar wel een eerste plaats, was er op dezelfde afstand voor Jesse.
Voor de laatste persoonlijke afstand, de 100m vrije slag, waren het Eva, Joyce, Jasper, Ruben en Dyon die aan de startblokken mochten verschijnen. Voor de meeste van hen was een persoonlijke record te veel gevraagd, maar Eva wist met haar 1:07.85 haar inschrijftijd nog netjes te verbeteren en op de derde plaats te eindigen. Jasper bemachtigde de tweede plaats dankzij zijn 0:59.21. De wedstrijd werd tenslotte afgesloten met de 4 x 50m wisselslag waar Kyra, Demy, Mirte en Gaby voor ZPK Budel uitkwamen. Ze wisten hun inschrijftijd samen met ruim 5 seconden te verbeteren en samen met een ander team tegelijkertijd als eersten aan te tikken. Helaas is de vereniging haar plaats in de top 5, ondanks de geweldige prestaties, kwijtgeraakt. Het verschil is zeer minimaal, maar ZPK Budel knokt nu verder vanaf de zevende plaats in het competitieklassement.

Comments are closed.