Junioren/Jeugd CircuitWedstrijd-nieuws

Buulse jeugdzwemmers halen 19 medailles binnen!

Posted at 3 februari 2018 | By : | Categories : Junioren/Jeugd Circuit,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Buulse jeugdzwemmers halen 19 medailles binnen!

De afgelopen weekenden namen de jeugdleden van Zwem- en Poloklub Budel deel aan de circuitwedstrijden, waarbij de individuele prestatie telt. Zo waren de jongste leden te vinden in Valkenswaard en streed de wat oudere jeugd tegen concurrenten in Eindhoven.
Dat de jeugd de toekomst is werd weer duidelijk aan de hand van de medailleoogst. Maar liefst 19 medailles werden de zwemmers van ZPK Budel om de nek gehangen. Zo was er goud voor Stef van Mierlo, Lars Umans, Marie Schuurmans (2x), Nina van de Moosdijk (2x), Rube Duisters en Milan Wanders. Werd het zilver gewonnen door Rube Duisters, Evi van der Heijden, Valeriya Nurgaliyeva, Joep van de Moosdijk, Stijn Lukken en Jonie Meurkens. Het brons ging naar huis met Joep van de Moosdijk, Raff van Heck (2x), Stijn Lukken en Kyra Meurkens. Daarnaast wisten Joep van de Moosdijk, Valeriya Nurgaliyeva, Stef van Mierlo en Isa van Kessel de eerste plaats te behalen op de estafette 4 x 25m wisselslag, finishten Evi van der Heijden, Raff van Heck, Nina van de Moosdijk en Stijn Lukken als tweede met de estafette 4 x 50m vrije slag en wisten Marie Schuurmans, Lars Umans, Milan Wanders en Tygo Lamers in dezelfde race als eerste aan te tikken.

Toch was niet alleen de medailleoogst mooi, want ook de gezwommen tijden mochten er zijn. Bijna alle zwemmers gingen met minimaal één, maar velen zelfs twee, persoonlijk record(s) naar huis.  
De grootste verbeteringen waren daarbij afkomstig van Rube Duisters (-5 seconden op de 50m rugslag), Jonie Meurkens (-5 seconden op de 400m wisselslag), Gaby van Boxtel (-7 seconden op de 200m vrije slag), Joep van de Moosdijk (-8 seconden op de 50m rugslag), Ries van Samang (-9 seconden op de 100m vrije slag) en Merlin Meurkens (-12 seconden op de 200m vrije slag). Allemaal van harte gefeliciteerd met de prachtige prestaties!

Comments are closed.