MastersMastersNK MastersWedstrijd-nieuwsZwemmen

ZPK Budel wint 7 medailles op NK Masters in Terneuzen!

Posted at 23 januari 2018 | By : | Categories : Masters,Masters,NK Masters,Wedstrijd-nieuws,Zwemmen | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel wint 7 medailles op NK Masters in Terneuzen!

Van donderdag 18 tot en met zondag 21 januari 2018 werden in sportcentrum Vliegende Vaart in Terneuzen de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen gezwommen. Aan deze kampioenschappen voor zwemmers van 20 jaar of ouder deden in totaal maar liefst 807 zwemmers van 155 verschillende verenigingen uit 10 verschillende landen mee. Dit kwam neer op 3115 persoonlijke starts en 355 estafettes.
Hiervan waren 45 persoonlijke starts en 11 estafettes van Zwem- en Poloklub Budel. Namens de Budelse vereniging was coach Bregje Kauffmann samen met 14 van haar zwemmers aanwezig: Carola Hompes, Edward van Nijmweegen, Elly Scheepers, Ingrid Noten, Ivo Verdonschot, Jolanda van Knippenberg, Joost van Eerdt, Jos Zentjens, Joyce Raemaekers, Judith van der Heijden, Karin Smolders, Ruud Kennis, Sylvia Avitabile en Wiljo Mackus. Een vijftiende zwemmer, Miriam Stevens, was ziek geworden en moest de ONMK dit jaar helaas missen.
Daar geen van deze zwemmers dit keer voor de lange afstanden had gekozen, had de groep op donderdag een dagje vrij en mochten de eerste zwemmers op vrijdag voor het eerst aan de startblokken verschijnen. Joyce wist haar inschrijftijd op de 100m rugslag met bijna twee seconden aan te scherpen naar een 1:18.26, Carola en Edward wisten met hun tijd op de 50m vlinderslag in de top 10 te eindigen, en Joost wist zijn inschrijftijd op de 100m vrije slag aan te scherpen naar een 1:13.41. Ook Jos wist op de 100m vrije slag met 1:09.94 zijn inschrijftijd te verbeteren, maar daarnaast was deze tijd ook goed voor een nieuwe persoonlijke record en een vijfde plaats in zijn leeftijdscategorie. De wedstrijd werd op vrijdag afgesloten met de estafette 4 x 200m vrije slag, waarop Joyce, Edward, Elly en Jos samen de zevende plaats wisten te behalen in de categorie 160+ Gemengd.
‘s Zaterdags startte de wedstrijd voor ZPK Budel met de estafette 4 x 100m vrije slag. Het team van Wiljo, Carola, Edward en Joyce wist in de categorie 160+ Gemengd op de achtste plaats te eindigen en het team van Karin, Sylvia, Jos en Ruud eindigde in de categorie 200+ Gemengd op de vijfde plaats. Op de hierna volgende persoonlijke nummers werd ook goed gepresteerd. Zo verbeterden Joyce, Jos en Jolanda hun inschrijftijd op de 50m rugslag en leverde deze Jos en Jolanda ook nog een knappe vierde plaats op. Elly scherpte haar tijd op de 100m wisselslag met ruim een seconde aan en Edward, Jos en Joyce snoepten ook nog flink wat seconden van hun tijd op de 200m vrije slag. De grootste verbetering was daarbij van Joyce. Zij zette haar tijd van een 2:52.32 om naar een 2:40.10, maar het was Jos wiens harde trainen werd beloond met een mooie bronzen medaille voor zijn 2:41.72. Terwijl de groep nog in totale euforie was, wist Sylvia er nog even een schepje bovenop te doen door haar tijd op de 100m schoolslag met bijna drie seconden aan te scherpen naar een 1:48.37, wat ook haar een mooie bronzen plak opleverde.
De wedstrijd op zaterdag werd afgesloten met de estafette 4 x 50m wisselslag, een nummer waar ZPK Budel met twee mogelijke medaillekansen erg naar uit had gekeken. Elly, Ingrid, Carola en Joyce wisten de verwachtingen ondanks hun keurige tijd en de zeer scherpe overnames helaas niet waar te maken en grepen met hun 2:34.32 net naast het brons in de categorie 100+ Dames. De heren 200+ kregen het echter wel voor elkaar. Zij stonden met de derde snelste tijd ingeschreven, maar dankzij hun scherpe 2:28.74 wisten Jos, Joost, Edward en Ruud nog een concurrerend team voorbij te gaan en dus werd hen een prachtige zilveren medaille om de nek gehangen!
De laatste wedstrijddag werd geopend met de 4 x 100m wisselslag. De vele races waren het team niet in de koude kleren gaan zitten, want zowel de estafetteploeg 200+ Heren als de estafetteploeg 120+ Dames zwommen op het estafettenummer circa acht seconden boven hun inschrijftijd en behaalden respectievelijk een vierde en vijfde plaats in hun categorie. Wel pakten een aantal zwemmers hun kans nog op de individuele nummers. Zo scherpte Ivo zijn tijd op de 50m schoolslag aan van een 0:39.48 naar een 0:37.38 en haalde Joost zelfs een persoonlijk record dankzij zijn 0:39.27. Karin, Sylvia en Wiljo zwommen dan wel geen snellere tijd, maar wisten desondanks een mooie plaats in de top 10 te bemachtigen. De laatste persoonlijke afstand op het programma was de 50m vrije slag. Wederom behaalden Karin en Sylvia een plaats in de top 10 en wist Ivo zijn tijd weer aan te scherpen. Het was echter Jos die nog voor een aangename verrassing zorgde: zijn snelle 0:31.04 zorgde namelijk niet alleen voor een tijdsverbetering en een persoonlijke record, maar ook wist hij nog een bronzen medaille binnen te slepen!
De kampioenschappen werden uiteindelijk gezellig afgesloten met de estafette 4 x 50m vrije slag, waarop ZPK Budel nog met drie teams uitkwam: de 100+ Dames bestaande uit Elly, Carola, Ingrid en Joyce, de 160+ Gemengd bestaande uit Judith, Ivo, Jolanda en Wiljo en de 200+ Heren bestaande uit Jos, Ruud, Joost en Edward. Alle drie de teams wisten vlak boven hun inschrijftijd te blijven en eindigden de wedstrijd met een respectievelijke zevende, vierde en vierde plaats in hun categorie. Coach Bregje en haar zwemmers kijken terug op een geslaagd weekend en zijn extra trots op Jos, Sylvia, Joost, Edward en Ruud, die flink wat eremetaal hebben weten binnen te slepen!

Comments are closed.