MastersWedstrijd-nieuwsZuidelijke cirkel

ZPK Budel wint 3x goud en 1x brons tijdens Masters Zuidelijke Cirkel.

Posted at 10 december 2017 | By : | Categories : Masters,Wedstrijd-nieuws,Zuidelijke cirkel | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel wint 3x goud en 1x brons tijdens Masters Zuidelijke Cirkel.

Zaterdag 2 december vond in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven het zesde en laatste deel van de Masters Zuidelijke Cirkel 2017 plaats. Aan deze zwemcompetitie van Zeeland, Noord-Brabant en Limburg mogen enkel zwemmers van 20 jaar of ouder deelnemen.  Namens Zwem- en Poloklub Budel deden 7 zwemmers mee: Sylvia Avitabile, Miriam Groenen, Judith van der Heijden, Carola Hompes, Edward van Nijmweegen, Miriam Stevens en Jos Zentjens.

Miriam Groenen beet het spits af op de 200m rugslag. Ze stond ingeschreven met een 4:08.28, maar wist haar tijd met bijna een seconde aan te scherpen naar een 4:07.37. Daarmee wist ze de tweede plaats bij de Dames 50+ te behalen. Hierna stond de 50m vrije slag op het programma, waar Judith, Edward en Jos aan deelnamen. Edward wist zijn inschrijftijd aan te scherpen naar een 0:32.02, waarmee hij op de negende plaats in de categorie Heren 45+ eindigde. Jos wist zijn oude persoonlijke record van 0:31.57 aan te scherpen naar een 0:31.34 en werd daarmee tweede in de categorie Heren 60+. Helaas ging Judith iets te snel weg van het blok, waardoor ze werd gediskwalificeerd. Gelukkig kreeg ze vlak erna de kans om revanche te nemen tijdens de 50m schoolslag. Ze finishte in een 0:48.94 en wist daarmee de vierde plaats te behalen bij de Dames 45+. Ook Sylvia ging voor dezelfde afstand en tikte aan in een mooie 0:48.16. Ze behaalde daarmee de eerste plaats bij de Dames 50+.
Na een korte pauze volgde de 100m vrije slag. Miriam Groenen wist haar inschrijftijd weer met een seconde aan te scherpen naar een 1:38.13. Hiermee behaalde ze de achtste plaats in haar leeftijdscategorie. Sylvia deed er nog een schepje bovenop en wist haar oude 1:32.51 met ruim twee seconden te verbeteren naar een 1:30.32! Hiermee werd ze zesde in haar leeftijdscategorie. Bij Carola verliep de race minder soepel en ze tikte aan in een 1:15.55. Hiermee werd ze derde in de categorie Dames 25+. De heren wisten hun inschrijftijd wel netjes te verbeteren. Zo tikte Edward aan in een 1:13.95, waarmee hij op de negende plaats eindigde en behaalde Jos de derde plaats dankzij zijn 1:11.46. Hierna volgde de 50m vlinderslag, waar Miriam Stevens en Sylvia aan deelnamen. Het lukte Miriam niet om in de buurt van haar inschrijftijd te komen en ze finishte in een 0:45.64. Hiermee werd ze zesde in de categorie Dames 45+. Sylvia bleef slechts een halve seconden van haar inschrijftijd verwijderd en werd beloond met een tweede plaats in haar leeftijdscategorie.
De laatste afstand die voor de zwemmers van ZPK Budel op het programma stond was de 25m vrije slag. Miriam Groen wist met haar 0:18.52 wederom een nieuw persoonlijk record te zwemmen en eindigde als derde in haar leeftijdcategorie. Edward en Judith bleven met hun respectievelijke 0:14.63 en 0:16.38 slechts een paar tienden van hun tijd verwijderd en eindigden op de vierde plaats in hun categorie. Ook Jos bleef met zijn 0:14.56 dicht bij zijn persoonlijk record en werd derde in zijn categorie. Carola wist tenslotte dankzij haar 0:15.05 de eerste plaats in haar categorie te behalen.

Na afloop van de wedstrijd werd ook de einduitslag van het jaarklassement bekend gemaakt. Om kans te maken op een medaille moesten de zwemmers over het gehele jaar een bepaald aantal afstanden hebben gezwommen. Zo behaalde Carola goud op het vrije slag klassement én het wisselslagklassement, won Miriam Groenen brons op het vrije slag klassement en ging Jos met een gouden medaille voor het vrije slag klassement naar huis.

Comments are closed.