Guido CupWedstrijd-nieuws

Seizoensklassement om de Guido Cup van start!

Posted at 4 december 2017 | By : | Categories : Guido Cup,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Seizoensklassement om de Guido Cup van start!

Een nieuw seizoensklassement om de welbegeerde Guido Cup is bij Zwem- en Poloklub Budel van start gegaan. Tot aan de zomervakantie staan een aantal wedstrijden gepland, waarbij punten kunnen worden behaald voor de strijd om de Guido Cup. Deze beker, welke er in een jeugdvariant en een Mastersvariant is, kan door jong en oud gewonnen worden. Bij de puntentelling wordt namelijk rekening gehouden met leeftijd en geslacht.

Aan de eerste meetellende wedstrijd op zondag 26 november deden 29 zwemmers mee, waaronder nieuwelingen Fleur Naus en Fenne Pelt. In totaal verschenen de 29 zwemmers maar liefst 85 keer aan de startblokken en 57 van deze races leverden een nieuw persoonlijke record op.
De grootste procentuele verbetering was afkomstig van de 7-jarige Nina Hendrix. Zij wist haar tijd op de 25m rugslag met ruim 5 seconden te verbeteren naar een 0:31.08. De grootste verbetering in seconden was er van Raff van Heck. Hij wist op de 50m rugslag zijn oude 1:02.86 met 9 seconden te verbeteren naar een 0:53.83! Een aantal andere grote verbeteringen waren er van: Demy van Heck en Jesse Thielens die hun tijd op de 100m wisselslag met 7 seconden wisten te verbeteren, Mirte Giesberts die haar tijd op de 100m wisselslag met 5 seconden wist aan te scherpen, Joep van de Moosdijk die zo’n 5 seconden van zijn tijd op de 25m rugslag afsnoepte en Stef van Mierlo die maar liefst 5 seconden van zijn tijd op de 50m schoolslag afzwom.

Daarnaast werden er tijdens deze wedstrijd ook nog een aantal clubrecords verbroken. Marie Schuurmans wist namelijk het 3 jaar oude clubrecord op de 25m vrije slag voor meisjes van 10 jaar te verbreken dankzij haar 0:16.45 en Eva van de Mortel haar 1:19.06 op de 100m vlinderslag deed het 11 jaar oude clubrecord bij de meisjes 16 jaar en meisjes 17 jaar doen verbreken. Wat een topprestatie!

Uiteraard was er met deze wedstrijd ook een mooie glimmende medaille te winnen. Zo ging het goud naar: Daphne van Kuijk, Isa van Kessel, Joep van de Moosdijk, Stef van Mierlo, Nina van de Moosdijk, Stijn Lukken, Marie Schuurmans, Lars Umans, Merlin Meurkens, Sem Kuijpers, Mirte Giesberts, Jesse Thielens, Eva van de Mortel, Tom de Haas en Joyce Raemaekers. Een zilveren plak werd gewonnen door: Nina Hendrix, Rube Duisters, Janneke Thielens, Raff van Heck, Fenne Pelt, Tygo Lamers, Demy van Heck, Gaby van Boxtel, Jonie Meurkens, Sven Lenders en Edward van Nijmweegen. En het brons werd behaald door: Kyra Meurkens en Ingrid Noten. Fleur Naus greep net naast het podium, maar kreeg ook een mooie herinneringsmedaille mee haar huis. Alle zwemmers van harte gefeliciteerd met de mooie prestaties!

Comments are closed.