Brabantse kampioenschappenWedstrijd-nieuws

ZPK Budel aanwezig bij Regionale Winter Kampioenschappen

Posted at 26 november 2017 | By : | Categories : Brabantse kampioenschappen,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel aanwezig bij Regionale Winter Kampioenschappen

Op 11, 12, 18 en 19 november 2017 vonden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven de Regionale Winter Kampioenschappen plaats. Aan deze kampioenschappen mochten enkel de beste zwemmers van Noord-Brabant meedoen. Welke zwemmers dat waren, werd bepaald aan de hand van de vooraf door de KNZB vastgestelde limieten. Dat deze dit jaar wat scherper waren dan andere jaren, was te zien aan het feit dat  ‘slechts’ zes zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel zich hadden weten te kwalificeren: Gaby van Boxtel, Rick de Greef, Ruben Smit, Neel Steensels, Jasper Thielens en Jesse Thielens. Ruben en Neel hadden zich echter voor de wedstrijd afgemeld en dus was het aan de vier overige zwemmers om de vereniging te vertegenwoordigen.
Op de eerste wedstrijddag, zaterdag 11 november, mochten Jasper, Jesse en Rick aan de startblokken verschijnen. Zij kwamen alle drie uit op de 50m vrije slag. Jesse beet het spits af en wist zijn inschrijftijd van 0:30.61 aan te scherpen naar een 0:29.24. Met deze verbetering van bijna 1,5 seconden wist hij op een gedeelde 11e plaats van de beste Brabantse zwemmers geboren in 2003 te eindigen. Zijn broer Jasper ging nog wat harder en wist zijn inschrijftijd van 0:25.55 te verbeteren naar een 0:25.36, waarmee hij de 8e beste zwemmer van de jongens geboren in 2000 en 2001 werd. De snelste tijd was echter toch voor Rick. Hij wist met zijn 0:24.60 knap in de buurt van zijn inschrijftijd (0:24.34) te blijven en eindigde op de 5e plaats van de volwassen heren. Voor Jasper en Rick stond er later ook nog een 200m wisselslag op het programma, een afstand bestaande uit: 50m vlinderslag, 50m rugslag, 50m schoolslag en 50m vrije slag. De tussentijden op de vlinderslag, rugslag en vrije slag van de twee heren scheelden niet veel, maar het was Rick die met zijn schoolslag het verschil wist te maken en aan wist te tikken in 2:21.55. Jasper finishte in een 2:28.74. Beiden wisten keurig dicht in de buurt van hun inschrijftijd te blijven.
Op de tweede wedstrijddag, zondag 12 november, was het Jasper die wederom aan de bak mocht.
Allereerst stond voor hem die dag de zware 100m vlinderslag op het programma. Toch liet hij zich niet kisten en wist zijn 1:07.39 nog te verbeteren naar een knappe 1:07.25, welke goed was voor een 15e plaats in zijn leeftijdscategorie. Daarnaast had hij zich met zijn 2:11.90 ook nog weten te kwalificeren voor de 200m vrije slag. Tijdens de wedstrijd wist hij er echter nog een schepje bovenop te doen en na een mooi opgebouwde race te finishen in een 2:10.12. Een nieuwe persoonlijke record welke goed was voor de 12e plaats.
Tijdens het tweede zwemweekend mocht Gaby op zaterdag 18 november eindelijk in actie komen. Zij had zichzelf dankzij haar 0:30.85 namelijk weten te kwalificeren voor de 50m vrije slag bij de meiden geboren in 2002/2003. Een scherpe tijd, die ze tijdens de race helaas niet wist te overtreffen, maar ze tikte aan in een keurige 0:31.22, waarmee ze op de 25e plaats in haar leeftijdscategorie eindigde..

De Regionale Winter Kampioenschappen werden op zondag 19 november tenslotte afgesloten door Jasper. Voor hem stonden de 100m vrije slag en de 50m vlinderslag nog op het programma. Met zijn 0:55.57 had hij zich als vierde weten te kwalificeren. Helaas was op de laatste wedstrijddag de pijp een beetje leeg en wist hij, ondanks een keurig opgebouwde race, te finishen in een 0:57.49. Goed voor een 12e plaats in zijn leeftijdscategorie. Hetzelfde gold voor de 50m vlinderslag waarop hij als derde snelste van Noord-Brabant stond ingeschreven. De verschillende afstanden hadden hem al de nodige energie gekost, waardoor hij met een 0:28.10 ruim een seconde van zijn inschrijftijd (0:26.97) vandaan bleef. Desondanks wist hij nog op een keurige 7e plaats te eindigen.

Comments are closed.