Junioren/Jeugd CircuitWedstrijd-nieuws

Individuele circuitwedstrijden voor zwemmers ZPK Budel begonnen!

Posted at 23 oktober 2017 | By : | Categories : Junioren/Jeugd Circuit,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Individuele circuitwedstrijden voor zwemmers ZPK Budel begonnen!

De afgelopen weekenden stonden voor Zwem- en Poloklub Budel de circuitwedstrijden op het programma. Tijdens de wedstrijden mogen de zwemmers zich individueel bewijzen. Zo namen de jongste zwemmers deel aan de eerste wedstrijd van het Swimkick-Miniorencircuit in Budel en zwommen de oudere zwemmers het Junioren-Jeugd-Seniorencircuit in Eindhoven.

Voor de jongere zwemmers geldt over het algemeen dat het behalen van een medaille het voornaamste doel is. Veel zwemmers gingen na de Swimkick-Miniorenwedstrijd deel 1 dan ook met een grote glimlach op het gezicht naar huis. De zwemmers van ZPK Budel wisten in totaal namelijk 21 medailles binnen te halen! Zo was er goud voor: Sem Kuijpers (2x), Stef van Mierlo (2x), Stijn Rademakers (2x), Marie Schuurmans (2x) en Annabel Vluggen (2x). Een zilveren medaille werd behaald door: Stijn Lukken (2x) en Lars Umans (2x) en een bronzen medaille werd om de nek gehangen bij: Ruben Duisters (2x), Raff van Heck, Nina van de Moosdijk (2x) en Valeriya Nurgaliyeva (2x). Maar ook de trainers waren erg trots. De 21 zwemmers, die ieder twee keer op een afstand uitkwamen, wisten samen namelijk 38 nieuwe persoonlijke records te behalen! De grootste verbeteringen in seconden werden behaald door Stef van Mierlo (-10 seconden op de 50m rugslag) en Stijn Lukken (-11 seconden op de 100m wisselslag), en de grootste procentuele prestaties kwamen van Isa van Kessel (163% op de 25m vrije slag) en Janneke Thielens (143% op de 50m vrije slag).

Aan het Junioren-Jeugd-Seniorencircuit deel 1 besloten slechts 9 zwemmers van ZPK Budel deel te nemen: Gaby van Boxtel, Mirte Giesberts, Dyon de Greef, Sven Lenders, Jonie Meurkens, Kyra Meurkens, Merlin Meurkens, Eva van de Mortel en Joyce Raemaekers. Zij kwamen ieder 2 of 3 keer uit op een individueel programma naar keuze, wat dit keer een afstand van 50, 100, 200 of 400 meter was. Anders dan bij andere wedstrijden is echter dat de snelste zwemmers van de twee langste afstanden nog een keer extra aan de bak mochten tijdens de finale. Zo wist Dyon zich voor de finale te kwalificeren dankzij zijn 400m vrije slag en 200m wisselslag, zwommen Jonie, Kyra en Eva zich naar de finale dankzij hun tijd op de 200m wisselslag en bereikte Merlin de finale dankzij haar prestatie 200m rugslag. In deze finales behaalde Dyon een zilveren medaille en won Merlin het goud!
Daarnaast werden er in totaal ook nog 13 nieuwe persoonlijke records gezwommen. Daarvan waren de grootste tijdsverbeteringen en de beste procentuele prestaties (123%) afkomstig van Gaby (-7 seconden op de 100m vrije slag) en Merlin (-10 seconden op de 100m rugslag). Alle zwemmers gefeliciteerd met de prachtige resultaten!
 

Comments are closed.