CompetitieWedstrijd-nieuws

ZPK Budel gestart met Nationale Zwemcompetitie seizoen 2017-2018

Posted at 9 oktober 2017 | By : | Categories : Competitie,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel gestart met Nationale Zwemcompetitie seizoen 2017-2018

Ieder zwemseizoen start er weer een nieuwe Nationale Zwemcompetitie, waarin zwemverenigingen het in verschillende poules tegen elkaar opnemen. Tijdens deze competitie worden er door de beste zwemmers van een vereniging iedere ronde twee persoonlijke afstanden en een paar estafettes gezwommen. Per programmanummer tellen vervolgens de één of twee snelste zwemmers van iedere vereniging mee voor de punten. Ook Zwem- en Poloklub Budel doet mee aan deze competitie. Voor hen vond op zondag 1 oktober de eerste ronde in het Zuiderpoortbad te Budel plaats.
ZPK Budel komt dit seizoen wederom uit in de tweede klasse van de Regio Zuid. Om aan het einde van het seizoen te promoveren naar de eerste klasse, dient de vereniging na 5 rondes bij de beste 4 van de 16 verenigingen in de klasse te eindigen.

De thuiswedstrijd begon met de estafette 4 x 100m vrije slag. Het team van Jonie Meurkens, Gaby van Boxtel, Eva van de Mortel en Joyce Raemaekers wist in een tijd van 4:34.12 te finishen en daarmee de tweede snelste tijd te pakken. Hierna volgden de persoonlijke afstanden. Als eerste mochten de jonge Minioren uitkomen op de 50m schoolslag. De eerste plaats en een persoonlijk record van 0:44.88 werden behaald door Marie Schuurmans, maar ook Annabel Vluggen en Sanne van Rooij presteerden goed met hun verbetering van bijna twee seconden. Daarnaast wist Annabel haar tijd op de 50m rugslag ook nog eens met ruim twee seconden te verbeteren naar een 0:51.17. Bij de jongens was het Stijn Lukken die met 0:55.42 een persoonlijk record en een eerste plaats veroverde.
Op de 100m wisselslag voor Junioren was het Merlin Meurkens die met 1:35.13 de snelste tijd voor ZPK Budel wist te behalen. Daarbij wist ze haar tijd ook netjes met vijf seconden te verbeteren. Een verbetering was er ook van Demy van Heck die in 1:51.96 finishte. Daarnaast wisten Merlin, Demy en Ilse van Rooij ook alle drie een mooi nieuw persoonlijk record te behalen op de 100m vrije slag, die later in de wedstrijd volgde. Op de 50m vrije slag was Gaby van Boxtel degene die de snelste tijd bij de meiden pakte, maar was het Kyra Meurkens die een mooi persoonlijke record wist te behalen. Op de 100m schoolslag draaiden de meiden de rollen om. Hierbij eindigde Kyra op de eerste plaats en snoepte Gaby maar liefst 6 seconden van haar tijd af. Bij de jongens was het Jesse Thielens die op beide afstanden de snelste tijd behaalde, maar kan Ries van Samang trots zijn op zijn twee persoonlijke records! De zwaarste afstanden van de wedstrijd waren de 100m vlinderslag en 200m vrije slag, en ook al waren het Jonie Meurkens en Jasper Thielens die op beide afstanden de eerste plaats wisten te behalen, een flinke verbetering van de inschrijftijd was er op de 200m vrije slag voor Mirte Giesberts (- 11 seconden) en op de 100m vlinderslag voor Mirte (-8 seconden), Ruben Smit (-5 seconden) en Neel Steensels (-10 seconden)!
Voor de categorie Senioren stond tenslotte de 50m schoolslag en de 100m wisselslag op het programma. Het waren Eva van de Morten en Rick de Greef die op beide afstanden de punten voor de club verdienden, maar een mooi persoonlijke record was er voor Joyce Raemakers, Luc de Clercq en Roel Gerlings op de 50m schoolslag en voor Tom de Haas op de 100m wisselslag.
Niet alleen zijn de zwemmers en coaches trots op de mooie tijden en verbeteren, ook is inmiddels bekend dat ZPK Budel de zwemcompetitie sterk is ingegaan met een mooie 4e plaats in de eerste tussenstand. Dat belooft nog wat voor de volgende competitierondes! Goed gedaan allemaal!

Comments are closed.