ClubkampioenschappenWedstrijd-nieuws

Jasper Thielens en Edward van Nijmweegen winnen “De Guido Cup”!

Posted at 25 juni 2017 | By : | Categories : Clubkampioenschappen,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Jasper Thielens en Edward van Nijmweegen winnen “De Guido Cup”!

Ondanks dat de trainingen nog een aantal weken doorgaan, hield Zwem- en Poloklub Budel op zaterdag 24 juni al haar traditionele “seizoensafsluitende” Clubkampioenschappen. Aan deze officieuze wedstrijd mochten alle leden van de vereniging deelnemen. Er stonden 5 nummers op het programma: de 25 of 50 meter vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag, en de 100m wisselslag. Prijzen werden per leeftijdscategorie uitgereikt en hierbij werd ook onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes. Op deze manier werden de volgende zwemmers clubkampioen in hun leeftijdscategorie: Isa van Kessel, Joep van de Moosdijk, Valeriya Nurgaliyeva, Stef van Mierlo, Annabel Vluggen, Stijn Lukken, Marie Schuurmans, Lars Umans, Merlin Meurkens, Sem Kuijpers, Dario Alvaro, Mirte Giesberts, Jesse Thielens, Jonie Meurkens, Neel Steensels, Juline Loos, Jasper Thielens en Edward van Nijmweegen. Van al deze winnaars werd er nog één benoemd tot ‘Algemeen Clubkampioen 2017’ en diegene was Jasper Thielens! Met deze winst wist hij voor de derde keer op rij de titel van ‘Algemeen Clubkampioen’ te behalen en dus mag hij de grote wisselbeker voor altijd houden. Een mooie tweede plaats was er voor Jonie Meurkens en op de derde plaats eindigde Lisa Lukken. Alle winnaars van harte gefeliciteerd!
Daarnaast werden er nog twee wisseltrofeeën uitgereikt aan de zwemmers die over het hele seizoen het beste wisten te presteren: “De Guido Cup” voor de best presterende jeugdzwemmer en “De Guido Cup Masters” voor de beste Masterszwemmer van het seizoen. Deze prijs kan een zwemmer slechts eens in de drie jaar winnen. In de jeugdcategorie reikte de winnares van 2016,  Britt Slegers, haar trofee uit aan de winnaar van dit jaar en dat werd: Jasper Thielens! Op de tweede plaats eindigde Lisa Lukken en de derde plaats was voor Jonie Meurkens. In de categorie Masters gaf Carola Hompes, de winnares van 2016, haar trofee door aan de winnaar van dit jaar: Edward van Nijmweegen! Op de tweede plaats eindigde Miriam Groenen en de derde plaats werd behaald door Cindy Duisters.
Na afloop van de prijsuitreiking verplaatsten de zwemmers en hun familie zich naar het terras van het ZuiderpoortCafé, waar de Activiteitencommissie een gezellige barbecue had voorbereid, met verschillende soorten vlees, salades en sauzen van Bestelbuffet. Een mooie afsluiting van een geslaagde dag. Iedereen bedankt voor de bijdrage hieraan! Voor de volledige uitslag en foto’s van de winnaars, neem een kijkje op onze website: www.zpkbudel.nl.

 

Comments are closed.