Brabantse kampioenschappenWedstrijd-nieuws

Mooie prestaties op de voor Zwem- en Poloklub Budel ongewone lange baan!

Posted at 7 juni 2017 | By : | Categories : Brabantse kampioenschappen,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Mooie prestaties op de voor Zwem- en Poloklub Budel ongewone lange baan!

In het weekend van 20 en 21 mei en het weekend van 27 en 28 mei vonden de Regionale Zomer Kampioenschappen 2017 (lange baan) plaats. In het 50-meter bad van het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven kwamen de snelste zwemmers van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland uit. Ook Zwem- en Poloklub Budel was aanwezig met 12 zwemmers: Gaby van Boxtel, Mirte Giesberts, Rick de Greef, Tom de Haas, Kirsten Lenders, Sven Lenders, Jonie Meurkens, Kyra Meurkens, Quint van Rixtel, Tygo van Rixtel, Neel Steensels en Jasper Thielens. Zij hadden voldaan aan één of meer van de vooraf door de KZNB vastgestelde limieten en verschenen in totaal 20 keer aan de startblokken. Dit had nog wat meer keer kunnen zijn, maar een aantal zwemmers moesten één of meer nummers afzeggen door een blessure of vanwege deelname aan de Europese Jeugdsportdagen.

 

Het spits werd afgebeten door Rick, die op zaterdag 20 mei de enige deelnemer van ZPK Budel was. Hij kwam uit op de 50 meter vrije slag en de 200 meter wisselslag. Jammer genoeg was hij in een serie met jongere en langzamere zwemmers ingedeeld, waardoor hij weinig uitdaging en concurrentiestrijd kon ervaren. Op de 50 meter vrije slag finishte hij in 0:25.73 en op de 200 meter wisselslag stopte hij de klok op 2:27.33. Het tweede weekend kwam hij ook nog uit op de 100 meter vrije slag, waar hij met zijn 0:58.18 iets meer dan een seconde boven zijn tijd zwom. Andere zwemmers die op de 100 meter vrije slag mochten starten waren Gaby, Tygo, Sven, Tom, Quint en Jasper. Hun eindtijden waren respectievelijk: 1:07.95, 1:07.14, 1:05.15, 1:05.47, 1:00.22 en 0:56.81. Voor alle zes betekende dit een mooie verbetering van hun persoonlijke record! Gaby en Quint spanden de kroon met een verbetering van meer dan 5 seconden. Daarnaast was de tijd van Jasper zelfs goed voor een startbewijs voor de NJJK, een wedstrijd voor de snelste zwemmers van Nederland!

Een andere favoriete afstand was de 50 meter vrije slag, waarop Gaby, Mirte, Kirsten, Kyra en Jonie uitkwamen. Ze finishten in: 0:30.47, 0:33.79, 0:34.10, 0:33.61 en 0:31.41. De meesten bleven net iets boven hun persoonlijke record, maar Kyra en Gaby wisten hun tijd keurig te verbeteren. Een slag die soms wat meer tijdsverschil in de lange baan ten opzichte van de korte baan kan geven, is de schoolslag. Tom sloeg er zich op de 50 meter schoolslag echter prima doorheen. Hij bleef slechts een halve seconde van zijn PR verwijderd, door te finishen in 0:38.08. Op de 100 meter schoolslag was er al wat meer verschil te zien, althans bij Neel en Quint. Ze zwommen ruim 1,5 seconden boven hun tijd en tikten aan in 1:21.62 en 1:20.39. Tygo wist echter wel zijn tijd te verbeteren. Van zijn oude 1:29.33, maakte hij een 1:28.59. De laatste afstand die op het programma stond was de 50 meter vlinderslag. Hiervoor mochten Gaby en Jasper aan de startblokken verschijnen. Gaby zat er duidelijk lekker in en zwom ook op deze afstand nog een PR. Haar 0:35.31 veranderde ze in een 0:35.20. Ook Jasper Wist zijn 0:28.40 aan te scherpen naar een 0:27.97. Niet alleen een persoonlijk record, maar ook nog eens goed voor een tweede startbewijs voor de NJJK! Gefeliciteerd! ZPK Budel is trots op haar zwemmers die nog zo knap hebben weten te presteren in dit 50-meterbad, daar de zwemmers enkel in een 25-meterbad trainen. Goed gedaan allemaal!

Comments are closed.