Informatiefuncategorized

Zwemmers halen € 16.286,- op voor KWF Kankerbestrijding!

Posted at 10 april 2017 | By : | Categories : Informatief,uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Zwemmers halen € 16.286,- op voor KWF Kankerbestrijding!

Kanker is een verschrikkelijke ziekte en helaas kent bijna iedereen wel iemand die er mee te maken heeft gehad. De zwemmers uit Budel kunnen natuurlijk niet zomaar voor de oplossing zorgen, maar wat ze wel kunnen doen is hun zwemtalent inzetten, om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.
Daarom deden Maarten Aders, Sylvia Avitabile, Gaby van Boxtel, Joost van Eerdt, Mirte Giesberts, Dyon de Greef, Rick de Greef, Miriam Groenen, Judith van der Heijden, Carola Hompes, Jolanda van Knippenberg, Linda van Leuken, Lisa Lukken, Wiljo Mackus, Jonie Meurkens, Kyra Meurkens, Edward van Nijmweegen, Ingrid Noten en Robert Veraart op vrijdag 7 april mee aan een zwemmarathon.
Het was echter geen gewone zwemmarathon, maar een 12 uur durende nachtmarathon die samen met Olympisch kampioen Maarten van der Weijden werd gezwommen!

De weken voor het evenement probeerden de zwemmers zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. Er werden wafels gebakken, taarten geveild, sponsoroproepen gedaan op social media en collectebussen op het werk geplaatst. Op deze manier wisten de 19 zwemmers van ZPK Budel samen € 5.124,- op te halen!

En afgelopen vrijdag was het dan zover. Om 20:00 uur gaf bekend topcoach Marcel Wouda het startsein voor de marathon. In de middelste baan Maarten van der Weijden, die in zijn eentje 12 uur lang zou blijven zwemmen, bijgestaan door zes teams die ieder met hun groep gezamenlijk dezelfde tijd vol moesten zien te zwemmen. Team ZPK Budel had zichzelf als doel gesteld om 100 kilometer af te gaan leggen. Het tempo zat er lekker in en toen zaterdag om 08:00 uur het eindsignaal klonk, bleek ZPK Budel in totaal maar liefst 130,6 kilometer te hebben gezwommen! De groep was apetrots. In dezelfde tijd wist Maarten van der Weijden in zijn eentje maar liefst 48,4 kilometer af te hebben gelegd. Wat een geweldige prestatie! Na afloop van de marathon werd bekend gemaakt hoeveel sponsorgeld alle teams samen hadden opgehaald. Een prachtige cheque van maar liefst € 16.286,- werd overhandigd aan KWF Kankerbestrijding. 

Het team van ZPK Budel is blij en trots dat zij op deze manier hun steentje hebben kunnen bijdragen en willen iedereen hartelijk bedanken voor de sponsoring, steun en support! Daarnaast nog een extra woord van dank voor begeleidster Brigitte van Boxtel, die bereid was om 12 uur lang de telling van alle gezwommen banen bij te houden! Brigitte, je bent een topper!

Op de foto: team ZPK Budel samen met Olympisch kampioen Maarten van der Weijden.

Comments are closed.