InformatiefMastersZwemmen

ZPK Budel zwemt samen met Maarten van der Weijden voor KWF Kankerbestrijding!

Posted at 22 maart 2017 | By : | Categories : Informatief,Masters,Zwemmen | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel zwemt samen met Maarten van der Weijden voor KWF Kankerbestrijding!

Een jaar geleden gingen we een kijkje nemen bij de zwemprestaties van een aantal vrienden. Zij zwommen samen met Olympisch kampioen Maarten van der Weijden de hele nacht door, om zo zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.
We werden direct enthousiast en stelden voor om in 2017 met Zwem- en Poloklub Budel deel te nemen aan dit mooie evenement. Onze droom wordt nu werkelijkheid. Een team bestaande uit een mix van Masters en jeugdleden van ZPK Budel zal samen met Maarten van der Weijden een 12 uur durende marathon zwemmen, om zo zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

ZPK Budel voelt zich zeer vereerd dat ze de kans krijgt om met de Olympisch kampioen voor dit goede doel te zwemmen. Kanker is een verschrikkelijke ziekte en helaas kent bijna iedereen wel iemand die er direct of indirect mee te maken heeft gehad. De zwemmers uit Budel kunnen natuurlijk niet zomaar voor de oplossing zorgen, maar wat ze wel kunnen doen is iets waar ze goed in zijn inzetten, om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Door voor het goede doel te zwemmen, kunnen ze op die manier toch een bijdrage leveren aan onderzoek naar kankerbestrijding.

Zwemmarathon
Vrijdag 7 april om 20:00 uur is het zover; dan zal het team met zo’n 14 zwemmers aan de startblokken verschijnen om de 12 uur durende uitdaging aan te gaan.  Alhoewel, uitdaging… ”Dit gaat ons gewoon lukken”, aldus Edward. De zwemmers zullen elkaar dusdanig aflossen dat het tempo er lekker in blijft, maar iedereen wel genoeg hersteltijd krijgt. Met het zwemgedeelte komt het dus wel goed. Waar ze echter wel wat hulp bij kunnen gebruiken, is bij het bijeen krijgen van het sponsorgeld.

De deelnemers van ZPK Budel streven ernaar om minimaal € 100,- per teamlid op te halen, zodat ze in totaal dus € 1.400,- aan KWF Kankerbestrijding kunnen schenken. De komende weken zullen zij dan ook alles op alles zetten om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. Wilt u het marathonteam van ZPK Budel ook sponsoren? Ga dan naar https://acties.kwf.nl/ZPKBudelzwemtvoorkwf en klik op ‘Word sponsor’. U kunt dan zelf aangeven welk bedrag u wilt doneren. Iedere bijdrage, groot of klein, is van harte welkom!

Supporteren
Naast het feit dat u de zwemmers kunt helpen door een financiële bijdrage te leveren, kunt u hen ook daadwerkelijk komen supporteren tijdens de marathon zelf. U bent bij deze dan ook uitgenodigd om tussen vrijdag 7 april 20:00 uur en zaterdag 8 april 08:00 uur een kijkje te komen nemen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven!

Comments are closed.