CompetitieWedstrijd-nieuws

ZPK Budel eindigt in poule top 5 Nationale Zwemcompetitie!

Posted at 13 maart 2017 | By : | Categories : Competitie,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel eindigt in poule top 5 Nationale Zwemcompetitie!

Zondag 12 maart stond voor Zwem- en Poloklub Budel een spannende thuiswedstrijd op programma: het laatste onderdeel van de Nationale Zwemcompetitie. Voor aanvang van de wedstrijd stond ZPK Budel op de 5e plaats, maar om te promoveren en volgend seizoen in de D1 te mogen uitkomen, moesten ze naar de 4e plaats (of hoger) klimmen. De zwemmers gingen er dan ook vol voor, maar waren zich er tegelijkertijd ook van bewust dat een flink aantal goede zwemmers die dag ontbraken. De zestien aanwezige zwemmers die het dan ook waar moesten gaan maken, waren: Chiara Alvaro, Gaby van Boxtel, Tom de Haas, Carola Hompes, Olaf Klein Zieverink, Kirsten Lenders, Sven Lenders, Lisa Lukken, Nina van de Moosdijk, Ilse van Rooij, Sanne van Rooij, Ries van Samang, Marie Schuurmans, Jasper Thielens, Jesse Thielens en Annabel Vluggen.

De wedstrijd startte moet de estafette 4 x 50m wisselslag, waarop Olaf, Tom, Jasper en Jesse van start gingen. Dankzij de snelle 0:34.78 van Olaf namen ze direct de leiding en hielden deze ook lang vast. Helaas kwamen ze net iets tekort op de laatste 5 meter, waardoor ze in een 2:11.18 als tweede aantikten. Hierna mochten alle zwemmers twee keer voor een persoonlijk nummer aan de startblokken verschijnen.

Als eerste mochten Lisa en Olaf beginnen. Zij kwamen uit op de 100m schoolslag en 50m rugslag. Helaas zat er voor allebei een persoonlijk record in die dag. Voor wie een PR er wel degelijk in zat, was Ries. Zowel op de 100m vrije slag als op de 50m schoolslag wist hij zijn tijd te verbeteren. Op de 100m vrije slag deed hij dit zelfs met bijna 8 seconden! Voor Kirsten, Chiara, Gaby, Jesse en Tom stonden de 200m vrije slag en de 50m schoolslag op het programma. Voor Kirsten waren de PR’s niet haalbaar, maar de anderen presteerden erg goed. Vooral Tom zijn prestatie op de 200m vrije slag was opvallend. Hij wist maar liefst 10 seconden van zijn tijd af te zwemmen! Ook Marie en Ilse wisten goed te presteren op de 50m vrije slag. Zo scherpte Marie haar tijd aan naar een 0:37.34 en zwom Ilse exact vijf seconden van haar PR af. Hun 50m rugslag leverde echter geen verbeteringen op. Voor Nina, Sanne en Annabel stond de 25m schoolslag en de 50m vrije slag op het programma. Alle drie wisten ze wat van hun PR op de 25m schoolslag te snoepen en daarnaast lukte het Nina en Annabel ook om hun tijd op de 50m vrije slag aan te scherpen.

Tenslotte kwamen Carola en Jasper uit op de 100m rugslag en 100m vlinderslag. Carola wist haar inschrijftijd op de rugslag aan te scherpen en Jasper wist op beide afstanden een nieuw persoonlijk record te behalen. De wedstrijd werd afgesloten met nog een estafette 4 x 50m wisselslag, ditmaal gezwommen door Olaf, Tom, Jesse en Sven. Ze wisten hun inschrijftijd met bijna twee seconden te verbeteren en tikten als eersten aan. Dit alles leverde in totaal ook nog eens 11 gouden, 5 zilveren en 4 bronzen medailles op! Helaas mocht dit niet baten en kwamen we uiteindelijk toch nog iets tekort om naar de vierde plaats te kruipen.

Desondanks is ZPK Budel niet ontevreden. Haar competitieploeg is toch maar mooi op de 5e plaats van de 17 verenigingen geëindigd en de zwemmers hebben daar hard voor gestreden, met vele mooie persoonlijke records en medailles als beloning!

Top gedaan allemaal!

foto van Zwem- en Poloklub Budel.

 

Comments are closed.