Guido CupMastersWedstrijd-nieuws

Weer 26 medailles erbij voor Zwem- en Poloklub Budel!

Posted at 19 februari 2017 | By : | Categories : Guido Cup,Masters,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Weer 26 medailles erbij voor Zwem- en Poloklub Budel!

Zondag 19 februari werd in het Zuiderpoortbad te Budel de Guido Cup deel 2 georganiseerd. Deze wedstrijdreeks, vernoemd naar erelid Guido Kauffmann, is bedoeld om het zwemplezier te vergroten en zwemmers van alle leeftijden een gelijke kans te bieden de ‘Guido Cup’ te winnen. Zo worden de resultaten van zwemmers naar hun leeftijd omgerekend en bepaalt men zelf aan hoeveel wedstrijden men deelneemt om punten voor de ranking te behalen. Naast de 42 zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel, namen ook zwemmers van ZPC De Rog uit Weert en VZ & PC Tempo uit Valkenswaard deel.

Op het programma stonden de vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag over 25 of 50 meter, en de 100m wisselslag. Zo zat er voor iedere zwemmer wel iets leuks tussen en door de korte afstanden konden zelfs de nog wat onervaren nieuwe leden deelnemen. Een van zwemmers die voor de eerste keer deelnam aan een wedstrijd, was Brent Jungbluth. Hij kwam uit op de 50m rugslag, 50m schoolslag en 50m vrije slag. Hij wist steeds als vierde van de jongens in zijn leeftijdscategorie aan te tikken en behaalde zo meteen zijn eerste officiële persoonlijke records. Ook bijna al zijn teamgenoten wisten wel één of meerdere PR’s te zwemmen. Zo verbeterde Rube Duisters zijn tijd met ruim 4 seconden op de 25m rugslag, zwom Demy van Heck net zoveel  seconden van haar tijd op de 50m schoolslag, snoepte Ilse van Rooij er ook ruim 4 seconden van haar tijd op de 50m rugslag, scherpte Ries van Samang zijn tijd op de 50m vrije slag aan met ruim 4 seconden en zwom Seija Timmermans op dezelfde afstand ruim 5 seconden van haar tijd af. Maar, de grootste verbetering werd toch echt behaald door Janneke Thielens. Zij wist haar tijd op de 25m vlinderslag met ruim 7 seconden te verbeteren naar een 0:27.10!

Na afloop werden medailles uitgereikt aan de beste drie ‘overall’ zwemmers van iedere leeftijdscategorie. Op de eerste plaats eindigden: Tygo van Rixtel, Quint van Rixtel, Jasper Thielens, Kyra Meurkens, Jonie Meurkens, Diana Nurgaliyeva, Joep van de Moosdijk, Stef van Mierlo, Stijn Lukken, Marie Schuurmans en Tygo Lamers. Het zilver ging naar: Dario Alvaro, Jesse Thielens, Tom de Haas, Ruben Smit, Gaby van Boxtel, Lisa Lukken, Rube Duisters, Annabel Vluggen en Raff van Heck. En het brons lag tenslotte klaar voor: Ries van Samang, Sven Lenders, Stef Vermeulen, Kirsten Lenders, Sanne van Rooij en Ilse van Rooij. Alle zwemmers van harte gefeliciteerd met de mooie prestaties! Voor de volledige uitslag, neem een kijkje op onze website: www.zpkbudel.nl.

Comments are closed.