CompetitieWedstrijd-nieuws

Blijft ZPK Budel in poule top 5 Nationale Zwemcompetitie?

Posted at 13 februari 2017 | By : | Categories : Competitie,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Blijft ZPK Budel in poule top 5 Nationale Zwemcompetitie?

Uitslapen was voor de zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel op zondag 12 februari geen optie. Voor hen stond ’s ochtends namelijk deel 3 van de Nationale Zwemcompetitie in Veldhoven op het programma. Helaas was een groot deel van de ploeg verhinderd, waardoor ZPK Budel met slechts 15 zwemmers in Veldhoven aankwam: Gaby van Boxtel, Luc de Clercq, Mirte Giesberts, Rick de Greef, Tom de Haas, Carola Hompes, Olaf Klein Zieverink, Kirsten Lenders, Sven Lenders, Lisa Lukken, Jonie Meurkens, Kyra Meurkens, Merlin Meurkens, Joyce Raemaekers en Marie Schuurmans.

De wedstrijd begon met de estafette 4 x 50m wisselslag, gezwommen door Joyce, Jonie, Carola en Lisa. De dames gingen goed van start en wisten na een spannende race in 2:25.59 als eerste aan te tikken. Dezelfde race werd ook gezwommen door Kyra, Gaby, Mirte en Kirsten. Zij finishten in 2:41.73 en werden derde. Hierna volgde de 100m vrije slag, die werd gezwommen door Rick, Carola, Tom, Olaf, Jonie en Joyce. Geen van hen wist helaas een nieuw persoonlijk record te zwemmen, maar toch eindigden ze prima in de ranking. Hetzelfde gold voor de 100m schoolslag, gezwommen door Carola en Rick. De 100m rugslag, die werd gezwommen door Luc, Tom, Olaf, Kirsten, Sven, Lisa en Jonie, leverde daarentegen wel nieuwe PR’s op. Zo verbeterde Tom zijn tijd met ruim een seconde naar 1:22.76, tikte Jonie aan in 1:19.91, waarmee ze 2,5 seconden van haar tijd afsnoepte en zwommen Luc en Sven ook sneller dan ooit tevoren. De 100m wisselslag die daarna op het programma stond, werd gezwommen door Gaby, Luc, Mirte, Sven en Lisa. Hiervan wisten Gaby en Luc met hun respectievelijke 1:27.05 en 1:21.82 een PR te behalen. Tenslotte stonden er ook nog een aantal kortere nummers op het programma. Zo zwommen Gaby, Mirte en Kyra de 50m rugslag, waarop Gaby haar tijd met ruim 2 seconde verbeterde naar een 0:40.87 en Mirte haar tijd aanscherpte naar een 0:43.00. Kyra bleef met haar 0:39.61 net iets boven haar PR. De 50m vrije slag en 50m vlinderslag werden gezwommen door de jongsten van het stel, Merlin en Marie. Het lukte Merlin niet haar inschrijftijden aan te scherpen, maar Marie wist op beide afstanden een nieuw PR te zwemmen. Op de 50m vlinderslag wist ze haar tijd zelfs met bijna 4 seconden te verbeteren naar een 0:42.00. Op de einduitslag moet nog even gewacht worden, daar deze wedstrijd door 17 verenigingen in de poule gezwommen moet worden, maar de verwachting is dat we ondanks de vele afmeldingen toch in de top 5 blijven staan! Voor meer info: www.zpkbudel.nl.

Comments are closed.