Junioren/Jeugd CircuitWedstrijd-nieuws

Ondanks zware wedstrijd veel verbeteringen voor zwemmers ZPK Budel!

Posted at 7 februari 2017 | By : | Categories : Junioren/Jeugd Circuit,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Ondanks zware wedstrijd veel verbeteringen voor zwemmers ZPK Budel!

Zondag 5 februari reisden 13 zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel af naar Veldhoven voor een bijna vier uur durende wedstrijd. Het was een lange zit daar er veel lange nummers op het programma stonden, de zwemmers ieder minimaal 400 meter in de series dienden te zwemmen én er daarna ook nog finales werden gezwommen. Op deze manier legden sommige zwemmers in totaal wel 800 meter af!

De wedstrijd startte met de 200m wisselslag, welke werd gezwommen door alle zwemmers: Gaby van Boxtel, Mirte Giesberts, Dyon de Greef, Tom de Haas, Olaf Klein Zieverink, Sven Lenders, Lisa Lukken, Jonie Meurkens, Kyra Meurkens, Ruben Smit, Neel Steensels, Jasper Thielens en Jesse Thielens. Elf van hen wisten een persoonlijk record (PR) te zwemmen. Daarnaast kwalificeerden Dyon, Jonie, Ruben en Jasper zich ook nog voor de finale. Een paar opvallende verbeteringen waren de zeven seconden die Gaby van haar tijd afhaalde, de negen seconden die Tom en Neel van hun tijd afzwommen, de twaalf seconden die Sven verbeterde en de dertien seconden die Jasper eraf haalde.
De 100m vrije slag die hierna volgde, werd gezwommen door Lisa, Jonie, Ruben en Jasper. Alle vier presteerden zo goed, dat ze ook in de finales nog een keer aan de bak mochten. Lisa klokte een 1:12.98, Jonie verbeterde haar tijd naar een 1:07.08, Ruben zwom bijna drie seconden van zijn tijd door aan te tikken in 1:02.74 en Jasper wist dankzij zijn 0:56.16 twee seconden van zijn PR te halen.

Dyon kwam als enige uit op de langste afstand van het programma, de 400m vrije slag. Hij tikte aan in 5:33.07 en wist zo ruim vijf seconden van zijn inschrijftijd te zwemmen.
Voor de 200m schoolslag verschenen Gaby, Mirte, Tom, Olaf, Sven, Kyra, Neel en Jesse aan de startblokken. Bijna allemaal wisten ze een PR te zwemmen, maar Neel en Sven sprongen er toch wel echt uit met hun verbetering van respectievelijk ruim 33 en 41 seconden! Daarnaast was Neel zijn 2:58.46 ook nog goed voor twee nieuwe clubrecords! Gefeliciteerd!
Vanwege hun prestaties op de 200m schoolslag mochten Tom, Neel en Jesse in de finales tenslotte nog een keer uitkomen op de 100m schoolslag. Ook hier wisten ze alle drie weer een nieuwe PR te zwemmen. Erg knap aan het einde van zo’n lange wedstrijd!

Wij feliciteren alle zwemmers met hun mooie prestaties en bedanken de trainers, ouders en officials voor hun begeleiding en support tijdens deze lange wedstrijd!
Voor de volledige uitslag, neem een kijkje op de Swimtrack-pagina op onze website: www.zpkbudel.nl.

Comments are closed.