Geen-rubriekMastersNK MastersWedstrijd-nieuws

ZPK Budel wint 14 medailles op Open Nederlandse Masters Kampioenschappen!

Posted at 29 januari 2017 | By : | Categories : Geen-rubriek,Masters,NK Masters,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel wint 14 medailles op Open Nederlandse Masters Kampioenschappen!

Van donderdag 19 t/m zondag 22 januari 2017 waren de Masters van Zwem- en Poloklub Budel getuige van weer een fantastisch georganiseerde Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in het Geusseltbad te Maastricht. Zo’n 885 zwemmers schreven zich in voor ruim 3500 persoonlijke starts en bijna 400 estafettes. Een behoorlijk aantal dat de organisatie niet volledig gedraaid kreeg en dus werd er gelimiteerd. Gelukkig mochten de Masters van ZPK Budel allen starten. Een wonder, want ook zij waren met een groot aantal ingeschreven, te weten 19 zwemmers: Sylvia Avitabile, Jan-Pieter Broos, Joost van Eerdt, Dyon de Greef, Rick de Greef, Judith van der Heijden, Carola Hompes, Bregje Kauffmann, Ruud Kennis, Jolanda van Knippenberg, Wiljo Mackus, Edward van Nijmweegen, Ingrid Noten, Albert Roosenboom, Elly Scheepers, Karin Smolders, Miriam Stevens, Ivo Verdonschot en Jos Zentjens. Daarnaast hielp Lilian Kelly als tijdwaarnemer en werd Guido Kauffmann opgesteld als kamprechter.

De ONMK ging op donderdag van start met de 1500m vrije slag voor dames en heren. Namens ZPK Budel gingen Dyon, Albert en Carola de uitdaging aan. Dyon tikte aan in 22:04.14 en wist daarmee meteen de eerste bronzen medaille binnen te slepen. Albert volgde in 22:34.29 en werd vierde. Carola finishte in 24:09.53 en eindigde op de vijfde plaats.
Op vrijdag werd het spits afgebeten door Elly, zij zwom de 100m rugslag. Ze wist bijna een halve seconde van haar tijd af te zwemmen en eindigde in 1:24.12. Hierna stond de 50m schoolslag op het programma. Karin, Judith, Miriam en Sylvia wisten hun inschrijftijd hierop flink te verbeteren. Ook Rick, Wiljo en Carola zwommen deze afstand, maar bleven net iets boven hun inschrijftijd. Toch was de 0:31:43 van Rick goed voor de eerste gouden medaille van deze kampioenschappen! Een andere populaire afstand was de 100m vrije slag, waar namens ZPK Budel Wiljo, Edward, Ruud, Jos, Elly, Bregje, Karin en Miriam aan deelnamen. De meesten zwommen net iets boven hun inschrijftijd. Alleen Karin wist met haar 1:15.82 haar inschrijftijd te verbeteren. Jos presteerde het om exact dezelfde tijd te zwemmen. Met zijn 1:12.24 behaalde hij een mooie vijfde plaats. Hierna was het de beurt aan Rick tijdens de 200m wisselslag. Het werd spannend, daar de tijden niet ver van elkaar verwijderd waren, maar Rick haalde met 2:20.63 uiteindelijk toch een mooie zilveren medaille. De wedstrijddag werd afgesloten met de estafette 4 x 200m vrije slag, gezwommen door Edward, Carola, Jos en Elly. Met hun 11:33.24 behaalden zij de zevende plaats.
Zaterdag was voor ZPK Budel een drukke dag, diverse persoonlijke nummers en een estafette stonden op het programma. Een opvallende prestatie was die van Dyon de Greef op de 400m wisselslag. Hij verbeterde zijn inschrijftijd met maar liefst 12 seconden en behaalde dankzij zijn 5:54.12 de vierde plaats. Ook Karin bracht het er goed vanaf op de 200m schoolslag. Met haar 3.23.52 werd zij vijfde in haar leeftijdscategorie.
Op de 50m rugslag wist Judith haar tijd met ruim twee seconden aan te scherpen en behaalde Jolanda met haar 0:42.74 een mooie zesde plaats. Dyon, Miriam en Sylvia presteerden keurig op de 100m wisselslag, maar het was Rick die zichzelf met zijn 1:02.07 naar een gouden medaille zwom! De vijfde individuele medaille werd vlak daarna behaald door Jos. Hij scherpte zijn tijd op de 200m vrije slag aan naar een 2:45.07 en kreeg het zilver omgehangen. Ook Elly, Rick en Edward wisten hun tijd te verbeteren. Edward deed dit zelfs met ruim 18 seconden. Verder werden die dag ook nog twee estafettes gezwommen. Zo zwommen Carola, Elly, Bregje en Miriam samen de estafette 4 x 100m vrije slag. Ze finishten in 5:10.27, wat hen ieder een bronzen medaille opleverde. Ook de herenploeg met daarin Ruud, Jos, Edward en Dyon zette alles op alles en behaalden met hun 4:44.79 de zesde plaats. Het team van Jolanda, Sylvia, Edward en Jos wist op de 4 x 50m wisselslag met 2:39.97 op een mooie vierde plaats te eindigden en het team van Rick, Karin, Dyon en Judith verbeterde de tijd met bijna zes seconden, door aan te tikken in 2:22.34. Ook het damesteam, bestaande uit Elly, Ingrid, Carola en Bregje, deed het niet verkeerd. Zij verbeterden hun inschrijftijd naar 2:34.99 en behaalden de tweede plaats. Zo konden weer vier nieuwe zilveren medailles aan de teller worden toegevoegd.
De laatste wedstrijddag werd wederom vroeg geopend door Dyon, die de 800m vrije slag zwom. Hij behaalde met zijn 11:36.45 de vijfde plaats. Hierna was het aan Jolanda, Miriam, Carola en Bregje om de 4 x 100m wisselslag te zwemmen. De dames stopten de tijd op 6:02.85. Zij werden daarin verslagen door teamgenoten Elly, Judith, Dyon en Edward, die op 5:48.95 al binnenkwamen. Diezelfde middag wisten Ivo, Miriam en Jolanda hun inschrijftijd te verbeteren op de 50m vlinderslag, scherpte Ivo zijn tijd ook nog eens aan op de 100m schoolslag en deed Elly hetzelfde op de 200m rugslag. Op de 50m vrije slag waren het Wiljo, Jos, Ingrid en Judith die wat van hun inschrijftijd afsnoepten, maar was het wederom Rick die de zilveren medaille verdiende met zijn 0:24.34. De ONMK werden uiteindelijk afgesloten met de estafette 4 x 50m vrije slag. Het team van Edward, Jolanda, Dyon en Miriam finishte in 2:18.18 en werd negende. Het team bestaande uit Ingrid, Judith, Elly en Karin verbeterde de tijd naar 2:17.11 en werd achtste. Het team van Jos, Jan-Pieter, Joost en Ruud eindigde met hun 2:15.36 op de vijfde plaats en het team van Carola, Wiljo, Bregje en Rick snoepte exact drie seconden van hun tijd af, maar eindigden met hun 1:58.43 helaas net naast het podium, op een vierde plaats.

De Masters van ZPK Budel zijn zeer tevreden met de behaalde resultaten en hebben flink genoten. Op naar het volgende zwemweekend dus! Ben jij 20 jaar of ouder, heb jij in het verleden ook wedstrijden gezwommen en pak je dit graag weer op? Kijk voor meer informatie over het Masterszwemmen op: www.zpkbudel.nl.

P1400079

Comments are closed.