Minioren/SwimkickWedstrijd-nieuws

18 medailles voor jonge zwemmers ZPK Budel!

Posted at 23 januari 2017 | By : | Categories : Minioren/Swimkick,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor 18 medailles voor jonge zwemmers ZPK Budel!

Zondag 22 januari werd in Best deel 3 van het Swimkick-Miniorencircuit georganiseerd. Zwem – en Poloklub Budel was van de partij met 16 jonge zwemmers.
Als eerste mochten de jongste kinderen aan de startblokken verschijnen. Namens ZPK Budel zwommen Janneke Thielens, Valeria Nurgaliyeva, Raff van Heck en Joep van de Moosdijk de 25m vrije slag en de 25m schoolslag. Janneke, Valeria en Joep wisten hun inschrijftijd op beide afstanden mooi te verbeteren. Raff zwom op de 25m vrije slag een 0:24.54, wat net iets boven zijn persoonlijke record was, maar wist op de 25m schoolslag zijn tijd wel te verbeteren door te finishen in 0:28.42. Beide resultaten leverden hem een zilveren medaille op in zijn leeftijdscategorie.
De iets oudere Evi van der Heijden en Tygo Lamers mochten de 25m rugslag en de 25m vrije slag zwemmen. Op de rugslag wisten ze allebei een nieuw persoonlijk record te zwemmen. Evi won dankzij haar 0:31.07 een bronzen medaille en Tygo zijn 0:28.58 was goed voor een zilveren medaille. Op de vrije slag bleven ze echter beide net iets boven hun inschrijftijd. Desondanks leverde zijn 0:24.97 Tygo toch een gouden medaille op!
Hierna was het de beurt aan de al iets meer ervaren Annabel Vluggen, Sanne van Rooij, Seija Timmermans, Nina van de Moosdijk, Stef van Mierlo en Stijn Lukken. Voor hen stond de 50m schoolslag en de 50m vrije slag op het programma. Voor Stef was het de eerste keer dat hij in een wedstrijd 50-meter nummers moest zwemmen, maar het ging hem goed af. Zijn 1.01.77 op de schoolslag en de 0:47.95 op de vrije slag leverden hem twee mooie bronzen medailles op. Ook Annabel en Sanne gingen met twee medailles naar huis. Door hun tijd op beide afstanden te verbeteren, wisten ze allebei een gouden en een zilveren medaille binnen te slepen. Ook Seija wist goed te presteren. Op de vrije slag wiste ze haar tijd met bijna vier seconden te verbeteren naar een 0:53.64 en ondanks dat ze de 50m schoolslag voor de eerste keer zwom, pakte ze op deze afstand wel de bronzen medaille in haar leeftijdscategorie. Voor wie de 50m schoolslag wat minder goed ging was Nina. Door een fout werd zij helaas gediskwalificeerd. Ze wist zich echter goed te herpakken op de 50m vrije slag. Met haar 0:49.34 verbeterde ze niet alleen haar inschrijftijd met ruim twee seconden, ook behaalde ze de derde plaats en ging ze met een bronzen medaille naar huis. Stijn had die dag meer pech, hij wist zijn inschrijftijden op beide afstanden helaas niet evenaren.
Demy van Heck mocht hierna aan de startblokken verschijnen voor de 50m vrije slag en de 50m rugslag. Op de vrije slag wist ze haar oude tijd met ruim vier seconden te verbeteren, maar het was de 0:53.44 op de rugslag, die haar een welverdiende bronzen medaille opleverde.
Als laatste waren de meest ervaren jonge zwemmers aan de beurt. Voor hen stond dan ook iets pittigere nummers op het programma. Zo zwom Marie Schuurmans de 100m wisselslag en de 50m vlinderslag. Op beide afstanden wiste haar persoonlijke records weer iets aan te scherpen, wat haar twee gouden medailles opleverde. De zwaarste nummers werden echter gezwommen door Merlin Meurkens en Ilse van Rooij. Zij kwamen namelijk uit op de 400m vrije slag en de 200m schoolslag, twee afstanden die ze beide nog nooit eerder hadden gezwommen. Toch wisten ze prima te presteren. Ilse tikte de 400m vrije slag aan in 7:51.66 en de 200m schoolslag in 4:08.43 en Merlin won twee bronzen medailles dankzij haar 7:14.59 op de 400m vrije slag en de 3:56.16 op de 200m schoolslag. Alle zwemmers gefeliciteerd met de mooie resultaten!

 

Comments are closed.