Brabantse kampioenschappenWedstrijd-nieuws

ZPK Budel start het jaar goed tijdens Brabantse Kampioenschappen!

Posted at 16 januari 2017 | By : | Categories : Brabantse kampioenschappen,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel start het jaar goed tijdens Brabantse Kampioenschappen!

Een nieuw jaar is aangebroken: nieuwe ronde, nieuwe kansen! In de zwemwereld werden deze kansen gelijk geboden dankzij de organisatie van de regionale kampioenschappen. Zo was Zwem- en Poloklub Budel van vrijdag 13 t/m zondag 15 januari 2017 aanwezig op de Brabantse Winter Kampioenschappen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven.
Namens de vereniging verschenen 13 zwemmers aan de startblokken: Mirte Giesberts, Rick de Greef, Tom de Haas, Kirsten Lenders, Jonie Meurkens, Kyra Meurkens, Joyce Raemaekers, Quint van Rixtel, Tygo van Rixtel, Ruben Smit, Neel Steensels, Jasper Thielens en Jesse Thielens. Zij hadden voldaan aan één of meerdere van de vooraf door de KNZB vastgestelde limieten.
Ook Olaf Klein Zieverink mocht van start gaan op de 50m rugslag, maar moest zich helaas afmelden.
Van deze zwemmers mocht Neel op vrijdag de 13e het spits afbijten door uit te komen op de 50m rugslag. Van een pechdag was voor hem geen sprake. Hij wist ruim een seconden van zijn tijd af te zwemmen en eindigden met zijn 0:32.39 op een keurige zesde plaats. Hierna was Rick aan de beurt, hij zwom de 100m vrije slag. Zijn inschrijftijd wist hij met ruim twee seconden aan te scherpen naar een 0:54.91 en eindigde zo op een derde plaats! Hierna mochten de meiden aan de bak. Zussen Kyra en Jonie zwommen de 200m wisselslag. Kyra wist haar recordtijd niet te evenaren en eindigde met haar 3:07.95 op de vijftiende plaats. Zus Jonie wist  een paar honderdsten van een seconden van haar tijd af te snoepen en werd achttiende in een tijd van 2:49.52. De dag werd afgesloten met de 50m vrije slag voor dames, maar een persoonlijk record zat er die avond niet meer in. Joyce eindigde in 0:30.38, Jonie volgde kort erna met 0:30.51, Kirsten finishte in 0:33.33, Kyra tikte aan in 0:33.95 en Mirte zwom een 0:34.09.
‘s Zaterdags werd gestart met de 50m schoolslag, waarvoor Tom en Quint zich hadden weten te plaatsen. Allebei wisten ze hun persoonlijk record weer iets aan te scherpen. Zo eindigde Tom met zijn 0:36.64 op een negende plaats en werd Quint vierde dankzij zijn 0:33.76! Hierna volgde de 100m vrije slag voor dames, waaraan Kirsten en Jonie deelnamen. Kirsten bleef met haar 1:15.58 helaas ver van haar inschrijftijd af. Jonie wist haar tijd nog wel wat aan te scherpen, door te finishen in 1:07.47. Het volgende nummer waar ZPK Budel op uitkwam, was de 50m vrije slag voor heren. Jesse, Tygo, Quint, Tom en Ruben verschenen aan de startblokken. Tom bleef met zijn 0:28.71 slechts een paar honderdsten van een seconde boven zijn inschrijftijd, maar de andere heren zwommen een nieuw persoonlijk record! Voor Jesse was het de eerste keer dat hij aan de BWK mocht deelnemen, maar hij liet zich niet afschrikken en tikte als veertiende aan in een keurige 0:31.57. Tygo zwom ruim 1,5 seconden van zijn tijd en stopte de tijd als achtste op 0:29.33. Broer Quint verbeterde ook bijna een seconde en zwom zich naar een mooie vijfde plaats dankzij zijn 0:26.66. Ruben wist tenslotte 1,5 seconden van zijn tijd te zwemmen en te finishen in 0:27.35.  

Neel, Jasper en Rick waren degenen die het zwemweekend voor ZPK Budel mochten afsluiten. Neel en Rick kwamen uit op de 200m vrije slag. Terwijl Rick met zijn 2:09.32 iets boven zijn inschrijftijd bleef, was het Neel die op een mooie vijfde plaats eindigde, doordat hij zijn tijd met ruim acht seconden naar een 2:14.56 wist te verbeteren! Hierna mocht Rick nog een keer aan de startblokken verschijnen voor de 100m schoolslag. Hierop wist hij zijn inschrijftijd wel met een halve seconde te verbeteren naar een 1:12.12. Tenslotte sloot Jasper de kampioenschappen af met de 50m vlinderslag. Zijn persoonlijke record wist hij met 1,5 seconden te verbeteren naar een scherpte 0:26.97, waardoor hij op een mooie vierde plaats wist te eindigen! Alle zwemmers gefeliciteerd met de knappe prestaties!

 

Wil jij net als deze fanatiekelingen het jaar ook gezond en sportief beginnen? Wij bieden je de mogelijkheid om vier keer GRATIS te komen proefzwemmen! Informeer bij onze ledenadministratie naar de trainingsuren voor het  jeugdzwemmen of het trimzwemmen voor volwassenen. Kijk op www.zpkbudel.nl voor meer informatie.

Comments are closed.