Minioren/SwimkickWedstrijd-nieuws

Jonge zwemmers ZPK Budel behalen 2 clubrecords en 12 medailles!

Posted at 19 december 2016 | By : | Categories : Minioren/Swimkick,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Jonge zwemmers ZPK Budel behalen 2 clubrecords en 12 medailles!

Lekker lang uitslapen was zondag 18 december geen optie voor de jongste zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel. Deze ochtend stond namelijk het tweede deel van het Swimick-/Miniorencircuit op het programma. Met 13 zwemmers vertrok ZPK Budel naar Veldhoven, om daar tegen Aegir uit Eindhoven, Njord uit Veldhoven, PSV uit Eindhoven en Tempo uit Valkenswaard te zwemmen.

De wedstrijd werd geopend door de zwemmers van 8 jaar of jonger. Namens ZPK Budel kwamen Seija Timmermans, Rube Duisters, Joep van de Moosdijk en Stef van Mierlo uit op de 25m rugslag en de 25m vrije slag. Rube wist zijn persoonlijke records helaas niet te evenaren, maar Joep wist zijn tijd op de vrije slag aan te scherpen. Seija verbeterde haar tijd op de rugslag met ruim twee seconden en wist op beide afstanden de eerste plaats te behalen. Stef wist ook beide afstanden te verbeteren en met zijn 0:25.61 op de 25m rugslag en 0:20.43 op de 25m vrije slag wist hij tevens twee clubrecords voor jongens van 7 jaar te behalen! Als kers op de taart won hij ook nog eens een gouden en zilveren medaille.
Ook voor Stijn Lukken, Nina van de Moosdijk en Sanne van Rooij stonden de vrije slag en de rugslag op het programma, maar dan gezwommen over 50 meter. Stijn wist zijn persoonlijke records helaas niet te behalen, maar zijn tijden waren wel snel genoeg voor twee bronzen medailles. Nina wist op beide afstanden een persoonlijk record te behalen, op de 50m rugslag zwom ze zelfs ruim 8 seconden van haar tijd af, maar het was de vrije slag waarop ze het brons wist te veroveren. Sanne wist haar tijd op de 50m rugslag aan te scherpen naar een 0:57.80 en won hierop het brons.
Voor Tygo Lamers stond de 25m vrije slag en de 25m schoolslag op het programma. Op de vrije slag wist hij bijna twee seconden van zijn tijd af te zwemmen en dankzij zijn 0:30.98 op de 25m schoolslag wist hij tevens een bronzen medaille binnen te slepen. Zijn groepsgenoten Kaat van Broekhoven, Senna Verbakel en Lars Umans zwommen dezelfde slagen, maar dan over 50 meter. Terwijl Senna en Lars hun inschrijftijden niet wisten te verbeteren, was het Kaat die op beide afstanden wat seconden van haar tijd af wist te snoepen.
Voor de al wat meer ervaren Marie Schuurmans stonden wat langere afstanden op het programma, namelijk de 200m wisselslag en de 100m vrije slag. Op de wisselslag wist ze, met ruime voorsprong, aan te tikken in 3:35.30 en een gouden medaille binnen te halen. Ook op de vrije slag presteerde ze super. Ze zwom ruim 13 seconden van haar inschrijftijd en wist nogmaals de eerste plaats te behalen. De oudste van het stel, de 10-jarige Merlin Meurkens, mocht als laatste uitkomen op de 200m vrije slag en de 100m schoolslag. Op de vrije slag had ze nog geen tijd staan, maar haar 3:17.98 vormde een mooi eerste persoonlijk record. Haar tijd op de 100m schoolslag kon ze wel verbeteren en dat deed ze met ruim 5 seconden. Op deze afstand won ze een bronzen medaille. Alle zwemmers van harte gefeliciteerd met de keurige prestaties! Voor de volledige uitslag kunnen jullie terecht op onze website: www.zpkbudel.nl.

Comments are closed.