Junioren/Jeugd CircuitWedstrijd-nieuws

ZPK Budel houdt zich sterk in slijtageslag in Boxtel

Posted at 12 december 2016 | By : | Categories : Junioren/Jeugd Circuit,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel houdt zich sterk in slijtageslag in Boxtel

Op zondag 11 december vertrok een kleine groep fanatiekelingen naar het Dommelbad in Boxtel.

Vandaag stond een junioren/jeugd wedstrijd op het programma, sinds dit jaar met een geheel nieuwe opzet. Je wordt verwacht ten minste 400 meter aan afstanden te hebben gezwommen, waarna net als bij echte zwemwedstrijden de finales gezwommen worden. Voor alle deelnemers stond vandaag de 100 meter vlinder op het programma, een zware klus voor iedereen. Dyon beet de spits af en werd meteen flink ingemaakt. Toch presteerde hij goed genoeg waardoor hij ook in de finale nog eens de 100m vlinder mocht doen. Bij de dames zwommen Jonie en Lisa ook de 100m vlinder.

Vervolgens kwam de rest aan de beurt, Kirsten, Kyra, Myrthe, Sven, Olaf en Tom zwommen allemaal ook die zware 100m vlinder. De resultaten waren wisselend, conclusie was wel dat we bijna allemaal te hard van stapel liepen en die laatste baan heel hard moesten zwoegen. En dit was pas het begin van de wedstrijd, voor de jeugd stond er de 200m school nog op het programma en voor de junioren nog de 200m rug.

De wedstrijd werd nog opgevuld met 100m meter wisselslag en 100m vrije slag en daarna kwam een korte pauze.

De jury ging had aan het werk en samen met de vrijwilligers werd alles klaargemaakt voor de finales. In die finales moest nogmaals de 100 vlinder gezwommen worden, ow wat waren er blije gezichten te zien toen bleek dat de finales behaald waren. Ook een aantal reserveplekken werden nog verzegeld waardoor bijna iedereen een finale mocht zwemmen. Deze waren reuze spannend omdat niet alleen onze zwemmers, maar ook de andere aanwezige clubs behoorlijk afgepeigerd waren van de voorrondes. 

Als afsluiting van de wedstrijd werd nog 4x100m wisselslag estafette gezwommen, Budel nam met twee teams deel aan deze estafette. Extra lof naar Myrthe en Kirsten die nog een keer de 100 vlinder zwommen!

De wedstrijd was een mooie opsteker, er zijn veel PR’s gezwommen, nu op naar de Brabantse Kampioenschappen in januari.

 

Comments are closed.