MastersWedstrijd-nieuwsZuidelijke cirkel

Edward van Nijmweegen wint titel “Brabantse Master van het jaar 2016”

Posted at 5 december 2016 | By : | Categories : Masters,Wedstrijd-nieuws,Zuidelijke cirkel | Reacties uitgeschakeld voor Edward van Nijmweegen wint titel “Brabantse Master van het jaar 2016”

Zaterdag 3 december vond in Eindhoven het zesde en laatste deel van de Masters Zuidelijke Cirkel 2016 plaats, zwemwedstrijden voor zwemmers van 20 jaar of ouder. Namens Zwem- en Poloklub Budel deden 9 zwemmers mee: Miriam Groenen, Carola Hompes, Judith van der Heijden, Jolanda van Knippenberg, Thouraya Mennen, Edward van Nijmweegen, Elly Scheepers, Sander Verstraeten en Jos Zentjens.

Als eerste stond voor ZPK Budel de 25m vlinderslag op het programma. Hieraan namen Carola, Edward en Sander deel. Sander wist zijn inschrijftijd te verbeteren naar een 0:14.59 en ook Carola en Edward bleven heel dicht in de buurt van hun persoonlijke inschrijftijd. Spannend werd het vervolgens tijdens de 25m rugslag, waar Judith en Jolanda tegen elkaar mochten zwemmen. Judith wist haar persoonlijk record aan te scherpen naar een 0:20.84, maar Jolanda was degene die de race wist te winnen dankzij haar 0:20.19. Ook tijdens de 25m schoolslag ging het om honderdsten van een seconde. Judith en Thouraya lagen direct langs elkaar en wisten allebei ruim een seconde van hun persoonlijk record af te halen. Uiteindelijk was het Judith die net iets eerder wist te finishen. Nieuwe persoonlijke records werden tevens gezwommen op de 25m vrije slag. Hierop verbeterden Thouraya en Jos hun inschrijftijd. Jolanda, Carola en Edward bleven ook dicht in de buurt van hun tijden.
Na een korte pauze stond de 50m vrije slag op het programma, welke werd gezwommen door Judith, Carola, Edward en Sander. Voor de al wat meer ervaren zwemmers was het halen van een nieuwe persoonlijk record lastig, maar Sander wist zijn tijd wel aan te scherpen naar een 0:27.82. De grootste verbetering van de dag was echter van Miriam. Zij wist van haar 0:54.52 op de 50m schoolslag een 0:50.42 te maken. Verder stonden er ook nog wat pittigere nummers op het programma. Zo kwam Miriam Groenen voor de eerste keer uit op de 100m vlinderslag, waarop ze met haar 2:02.45 een mooie persoonlijk record wist te behalen. Voor Elly en Jos stond als laatste de 200m vrije slag op het programma. Elly wist te finishen in 2:49.53 en Jos zwom met zijn 2:46.48 een nieuw persoonlijk record. Tenslotte werd de wedstrijd afgesloten met de estafette 4 x 100m vrije slag, die werd gezwommen door Sander, Thouraya, Edward en Carola. Zij wisten als derde te eindigen.

Deze wedstrijd was de laatste van het Masters Zuidelijke Cirkel-circuit en dus Edward Master van brabant 2016 werd ook de einduitslag bekend gemaakt. Zwemmers die afgelopen jaar voldoende wedstrijden hadden gezwommen om deel te nemen aan het eindklassement, konden een medaille winnen. Zo eindigde Jos Zentjens op de 2e plaats in het vrije slag-klassement en behaalde Carola Hompes de 3e plaats in zowel het vrije slag-klassement als in het wisselslag-klassement. Daarnaast ging de titel ‘Brabantse Master van het jaar 2016’ naar Edward van Nijmweegen, voor zijn promotie en inzet voor het Masterszwemmen bij ZPK Budel. Hij ging naar huis met twee mooie en welverdiende trofeeën.

Bent u 20 jaar of ouder, een echte waterrat en wel een beetje competitief ingesteld? Kom dan 4x proefzwemmen bij de Masters van ZPK Budel. Zij trainen op maandag 21:00 – 22:00 uur en woensdag 21:30 – 22:30 uur in het Zuiderpoortbad te Budel. Kijk voor meer info op www.zpkbudel.nl.

Comments are closed.