Guido CupMastersWedstrijd-nieuws

ZPK Budel organiseert eerste Guido Cup-wedstrijd

Posted at 28 november 2016 | By : | Categories : Guido Cup,Masters,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel organiseert eerste Guido Cup-wedstrijd

guidoVelen in de zwemwereld kennen hem wel, Guido Kauffmann. Een vrijwilliger die zich al meer dan 20 jaar inzet voor Zwem- en Poloklub Budel en de KNZB. Uit waardering voor al zijn werkzaamheden is hij een aantal jaar geleden tot erelid benoemt en is er zelfs een wisseltrofee naar hem vernoemd, de ‘Guido Cup’. Om het zwemplezier te vergroten vond Guido het belangrijk dat de beker niet naar de snelste zwemmer ging, maar dat deze door zwemmers van alle leeftijden gewonnen kon worden. Daarom is besloten dat alle zwemmers hun resultaten van een aantal wedstrijden naar leeftijd omgerekend worden, zodat de overall prestatie worden gemeten en iedereen evenveel kans maakt. Een van de wedstrijden waarmee punten behaald kunnen worden, was de Guido Cup-wedstrijd die zondag 27 november voor de eerste keer werd georganiseerd. Op het programma stonden de vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag over 25 of 50 meter, en de 100m wisselslag. Zo zat er voor iedere zwemmer wel iets leuks tussen en door de korte afstanden konden zelfs de nog wat onervaren nieuwe leden deelnemen. Namens ZPK Budel besloten 47 zwemmers mee te doen. Andere deelnemende verenigingen waren PSV uit Eindhoven en Tempo uit Valkenswaard.

Voor jeugdleden Diana Nurgaliyeva, Valeriya Nurgaliyeva en Stef Vermeulen, en Masters-zwemmers Sylvia Avitabile, Cindy Duisters en Linda van Leuken was het de eerste keer dat ze officieel voor ZPK Budel op een wedstrijd uitkwamen. Ze brachten het er goed van af en hebben nu hun eerste persoonlijke records gezwommen. Daarnaast wisten de meeste zwemmers wel één of meerdere persoonlijke records te behalen, maar de grootste verbetering werd toch echt behaald door Stef van Mierlo. Hij wist op de 25m rugslag maar liefst 13 seconden van zijn inschrijftijd af te zwemmen. Tevens behaalde hij hiermee een nieuw clubrecord in de categorie ‘Jongens 7 jaar’. In de categorie ‘Meisjes 9 jaar’ werd een nieuw clubrecord gezwommen door Marie Schuurmans. Zij wist op de 50m rugslag aan te tikken in 0:43.32. Quint van Rixtel wist dankzij zijn snelle 0:33.98 op de 50m schoolslag het clubrecord van maar liefst drie leeftijdscategorieën uit de boeken te zwemmen, namelijk die van ‘Jongens 15 jaar’, ‘Jongens 16 jaar’ en ‘Jongens 17 jaar’. Een zeer knappe prestatie!

Daar er nog twee wedstrijden gezwommen moeten worden om de uiteindelijke winnaar van de ‘Guido Cup’ te kunnen bepalen, werden gisteren wel alvast medailles uitgereikt aan de beste drie zwemmers van iedere leeftijdscategorie. Op de eerste plaats eindigden: Diana Nurgaliyeva, Joep van de Moosdijk, Valeria Nurgaliyeva, Stef van Mierlo, Annabel Vluggen, Stijn Lukken, Marie Schuurmans, Merlin Meurkens, Carola Hompes, Linda van Leuken, Sander Verstraeten, Miriam Stevens, Edward van Nijmweegen en Miriam Groenen. Op de tweede plaats eindigden: Dario Alvaro, Tygo van Rixtel, Quint van Rixtel, Jasper Thielens, Kyra Meurkens, Jonie Meurkens, Rube Duisters, Nina van de Moosdijk, Raff van Heck, Kaat van Broekhoven en Sylvia Avitabile. De derde plaats was tenslotte voor: JesseThielens, Ruben Smit, Mirte Giesberts, Lisa Lukken, Janneke Thielens, Senna Verbakel, Lars Umans, Demy van Heck en Thouraya Mennen. Alle zwemmers van harte gefeliciteerd met de mooie prestaties! Voor de volledige uitslag, neem een kijkje op onze website: www.zpkbudel.nl.

Comments are closed.