CompetitieWedstrijd-nieuws

ZPK Budel vecht voor haar top 5-plaats in Nationale Zwemcompetitie.

Posted at 14 november 2016 | By : | Categories : Competitie,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel vecht voor haar top 5-plaats in Nationale Zwemcompetitie.

Na een sterke start in de Nationale Zwemcompetitie, was Zwem- en Poloklub Budel tijdens de tweede wedstrijd op zondag 13 november gemotiveerd haar plaats in de top 5 te behouden. Extra spannend was het daarom dat ze mochten zwemmen tegen één van hun grootste concurrenten, namelijk de vereniging DBD uit Best, die twee plaatsen hoger in de competitie staat. Andere concurrenten waren De Dokkelaers uit Hilvarenbeek en EOZC uit Oirschot.

De wedstrijd ging van start met de estafette 4 x 100m vrije slag. Voor ZPK Budel kwamen uit: Jonie Meurkens, Kirsten Lenders, Kyra Meurkens en Lisa Lukken. Het lukte de dames niet hun inschrijftijd te behalen, maar toch wisten ze in een tijd van 4:57.50 als tweede te eindigen. Hierna mochten alle zwemmers twee keer op een individueel nummer aan de startblokken verschijnen.
Voor de jongsten van het stel: Marie Schuurmans, Ilse van Rooij en Merlin Meurkens stond de 50m schoolslag en de 100m wisselslag op het programma. Ilse behaalde haar inschrijftijd op de 50m schoolslag helaas net niet, maar Marie en Merlin wisten beiden ruim twee seconden van hun persoonlijk record af te zwemmen. De 0:46.61 van Marie was zelfs nog goed voor een nieuw clubrecord! Op de 100m wisselslag zwom Ilse een nieuw persoonlijk record van 1:55.73, maakte Merlin van haar oude 1:50.99 een 1:44.42 en verbeterde ook Marie haar inschrijftijd met ruim drie seconden. Voor Mirte Giesberts, Kyra Meurkens en Jesse Thielens stonden de 200m wisselslag en de 50m vrije slag op het programma. Op de 200m wisselslag wist Kyra haar tijd naar een snelle 3:03.33 aan te scherpen en verbeterde Mirte haar tijd met bijna tien seconden naar een keurige 3:11.53. Maar Jesse spande de kroon met de grootste verbetering van de dag. Hij veranderde zijn persoonlijk record namelijk van een 3:28.53 naar een 3:04.04, een verbetering van ruim 24 seconden! Ook op de 50m vrije slag wisten de drie hun persoonlijke record weer te verbreken. Jesse scherpte zijn tijd met ruim drie seconden aan naar een 0:31.75 en de race tussen Kyra en Mirte was erg spannend, maar het was Mirte die nipt won dankzij haar 0:33.22. Voor Kirsten Lenders, Lisa Lukken, Sven Lenders, Olaf Klein Zieverink en Luc de Clercq stonden de 100m vrije slag en de 50m vlinderslag op het programma. Waar Kirsten en Olaf hun inschrijftijd op de 100m vrije slag helaas niet wisten te behalen, wisten Lisa en Sven die van hun wel met een paar honderdsten van een seconde aan te scherpen. Luc verbeterde zijn tijd van 1:18.04 naar een 1:12.51. Ook op de 50m vlinderslag wist Olaf zijn persoonlijk record helaas niet te verbreken. Luc, Lisa en Kirsten wisten wel een persoonlijk record te behalen en ook Sven wist ruim twee seconden van zijn tijd af te snoepen. Jonie Meurkens, Ruben Smit en Tom de Haas mochten aan de startblokken verschijnen voor de 200m wisselslag en 50m schoolslag. Op de 200m wisselslag wist Ruben zijn tijd met een seconde aan te scherpen en haalde Jonie ruim zes seconden van haar tijd. Tom deed er nog een schepje bovenop. Hij maakte van zijn 3:17.41 een 2:59.63, een verbetering van bijna 18 seconden! Op de 50m schoolslag behaalden Jonie en Tom hun persoonlijk record net niet. Ruben wist zijn tijd nog wel te verbeteren naar een 0:37.86. De laatste individuele nummers werden gezwommen door Carola Hompes, Jasper Thielens en Rick de Greef. Zij mochten uitkomen op de 200m vrije slag en de 50m rugslag. Carola wist haar serie op de 200m vrije slag ruim te winnen, maar helaas was haar tijd niet goed genoeg voor een verbetering. Ook Rick won zijn serie ruim. Hij wist zijn inschrijftijd met ruim vijf seconden aan te scherpen en bleef zo zelfs slechts een halve seconde van zijn persoonlijke record af. Jasper wist dankzij zijn 2:11.90 wel een persoonlijk record te zwemmen. Op de 50m rugslag wist Carola haar tijd met bijna een seconde aan te scherpen en bleef zo ook slechts een halve seconde van haar persoonlijk record verwijderd. Een spannende race was het tussen Rick en Jasper, die door Rick gewonnen werd, maar het was Jasper die met zijn 0:30.92 nog een mooie persoonlijk record wist te pakken. De wedstrijd werd tenslotte afgesloten met de estafette 4 x 50m vrije slag. Namens ZPK Budel wisten Sven Lenders, Jesse Thielens, Luc de Clercq en Tom de Haas de tweede plaats te behalen.

Of ZPK Budel haar plaats in de top 5 heeft weten te behouden, is helaas nog niet bekend. Wel weten we na de prijsuitreiking van gisteren dat er 8 gouden, 8 zilveren en 8 bronzen medailles door de zwemmers zijn behaald.

 

Comments are closed.