MastersWedstrijd-nieuwsZuidelijke cirkel

Masters ZPK Budel zwemmen wedstrijd in Roermond

Posted at 14 november 2016 | By : | Categories : Masters,Wedstrijd-nieuws,Zuidelijke cirkel | Reacties uitgeschakeld voor Masters ZPK Budel zwemmen wedstrijd in Roermond

Op zondag 6 november vond deel 5 van de Masters Zuidelijke Cirkel in Roermond plaats. Zwem- en Poloklub Budel was hier met vijf zwemmers aanwezig: Miriam Groenen, Carola Hompes, Edward van Nijmweegen, Elly Scheepers en Jos Zentjens. Waar de een kwam om zichzelf te verdedigen in het klassement, kwam de ander om inschrijftijden te behalen voor de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen die eind januari in Maastricht plaatsvinden.

Het spits werd afgebeten door Carola Hompes. Zij mocht uitkomen op de 25m schoolslag en wist met een tijd van 0:19.12 een persoonlijk record te zwemmen en een derde plaats te behalen. Op de daarop volgende 200m rugslag startten Miriam Groenen en Elly Scheepers. Beide hadden nog geen (recente) tijd staan en wilden graag een inschrijftijd voor de ONMK in Maastricht behalen. Miriam wist uiteindelijk aan te tikken in 4:08.28 en Elly finishte in een tijd van 3:03.93. Beiden behaalden de eerste plaats in hun leeftijdscategorie. De heren van ZPK Budel hadden als eerste nummer de 50m vrije slag op hun programma staan. Jos Zentjens eindigde in 0:32.51 en werd tweede in zijn leeftijdscategorie, en Edward van Nijmweegen tikte aan in een tijd van 0:31.75 waarmee hij de vijfde plaats wist te behalen. Na een korte adempauze mocht Edward gelijk weer terug richting de startblokken, voor de 25m vlinderslag. Deze afstand wist hij in 0:16.07 af te leggen, waarmee hij op de tweede plaats in zijn leeftijdscategorie eindigde.

In de tweede helft van de wedstrijd kwamen Miriam Groenen, Jos Zentjens en Carola Hompes uit op de 100m vrije slag. Miriam wist haar persoonlijke record netjes van een 1:43.47 naar een 1:39.24 aan te scherpen en eindigde zo op de tweede plaats in haar leeftijdscategorie. Ook Jos wist een prima tijd te zwemmen, want dankzij zijn 1:12.96 veroverde hij de eerste plaats. Bij Carola pakte haar race wat minder goed uit. Ze tikte aan in een 1:14.42 en eindigde op de derde plaats in haar leeftijdscategorie.

De wedstrijd werd voor de zwemmers van ZPK Budel tenslotte afgesloten met de 25m vrije slag, waarop Carola Hompes, Jos Zentjens en Edward van Nijmweegen uitkwamen. Carola tikte aan in een tijd van 0:15.13 en eindigde op de vierde plaats in haar leeftijdscategorie. Jos wist een mooie 0:14.89 te zwemmen en pakte daarmee de tweede plaats. Ook Edward zwom een prima race. Hij finishte in een tijd van 0:14.49 en eindigde hiermee op de vierde plaats in zijn leeftijdscategorie.

De volgende en laatste wedstrijd in het kader van de Masters Zuidelijke Cirkel 2016 wordt zaterdag 3 december in Eindhoven georganiseerd. Aan het einde van deze wedstrijd zal ook direct de einduitslag van de Masters Zuidelijke Cirkel-competitie bekend worden gemaakt.

Comments are closed.