Minioren/SwimkickWedstrijd-nieuws

Jongste zwemmers ZPK Budel behalen samen 25 medailles!

Posted at 17 oktober 2016 | By : | Categories : Minioren/Swimkick,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Jongste zwemmers ZPK Budel behalen samen 25 medailles!

Zondag 16 oktober vond het in Zuiderpoortbad te Budel het eerste deel van het Swimkick-Miniorencircuit plaats. Het circuit is bedoeld om jonge kinderen kennis te laten maken met het wedstrijdzwemmen. Namens Zwem- en Poloklub Budel deden er 20 zwemmers mee, die het opnamen tegen de zwemmers van DZT’62 uit Deurne, Hydra uit Gemert en Lutra uit Helmond.

De wedstrijd ging van start met de 25m vrije slag en later nog de 25m schoolslag, die door de jongste zwemmers (geboren in 2008 of later) werd gezwommen. Voor Raff van Heck, Rube Duisters en Joep van de Moosdijk was het hun allereerste zwemwedstrijd. Desondanks brachten ze het er goed van af en wisten ze mooie tijden neer te zetten. De al iets meer ervaren Stef van Mierlo en Seija Timmermans wisten hun eerder gezwommen tijden op beide slagen flink te verbeteren. De 0:21.07 op de 25m vrije slag van Stef was zelfs nog goed voor het zwemmen van een nieuw clubrecord!
Voor Evi van der Heijden was het ook de eerst zwemwedstrijd. Zij mocht samen met Lars Umans, Tygo Lamers, Kaat van Broekhoven en Senna Verbakel starten op de 25m rugslag en de 25m vrije slag. Lars en Tygo wisten hun inschrijftijd op de rugslag keurig met twee seconden te verbeteren en op de vrije slag wisten Lars en Kaat bijna twee seconden van hun tijd af te snoepen. Ook een aantal nieuwe persoonlijke records werden door Stijn Lukken, Annabel Vluggen, Sanne van Rooij, Nina van de Moosdijk en Janneke Thielens gezwommen op de 50m schoolslag. Janneke wist maar liefst 6 seconden van haar tijd af te halen en Stijn deed er nog een schepje bovenop met een verbetering van wel 10 seconden. Op de later volgende 50m vrije slag wisten ze wederom mooie persoonlijke records te zwemmen, maar hier was het Nina die eruit sprong, met haar verbetering van ruim 9 seconden. Ruim acht seconden wisten Dario Alvaro en Demy van Heck van hun inschrijftijd op de 50m vrije slag af te snoepen en ook verbeterde Demy haar tijd op de 50m rugslag.
Hierna was het aan de iets oudere zwemmers, voor hen stonden 100 en 200-meter nummers op het programma. Zo kwam Ilse van Rooij uit op de 200m wisselslag en de 100m vrije slag. Deze afstanden had zij nog nooit gezwommen en haar 4:11.13 op de 200m wisselslag en de 1:44.82 op de 100m vrije slag waren dan ook mooie tijden voor een eerste race. De 9-jarige Marie Schuurmans had ook nog nooit een 200-meter nummer gezwommen, maar zij wist met haar 3:20.46 op de 200m vrije slag direct het tevens 9 jaar oude clubrecord uit de boeken te zwemmen. Tevens wist zij op de 100m schoolslag haar eerder gezwommen tijd nog wat aan te scherpen. Tenslotte werden de laatste persoonlijke records behaald door Merlin Meurkens. Voor haar stonden de 100m rugslag en 100m vrije slag op het programma. Beide inschrijftijden wist ze netjes aan te scherpen en dankzij haar verbetering van 3,5 seconden op de vrije slag wist ze zelfs nog de eerste plaats te behalen.

Na de wedstrijden werden nog de welverdiende medailles uitgereikt. ZPK Budel wist er in totaal 25 te veroveren! Een gouden medaille was er namelijk voor: Seija Timmermans (2x), Kaat van Broekhoven (2x), Annabel Vluggen, Marie Schuurmans (2x), Stijn Lukken en Merlin Meurkens. Het zilver ging naar: Stef van Mierlo (2x), Senna Verbakel (2x), Stijn Lukken en Annabel Vluggen. En een bronzen medaille ging naar huis met: Raff van Heck (2x), Evi van der Heijden (2x), Sanne van Rooij (2x), Dario Alvaro (2x), Merlin Meurkens en Ilse van Rooij.

Allemaal van harte gefeliciteerd!

Comments are closed.