Junioren/Jeugd CircuitWedstrijd-nieuws

Zwemmers maken flink wat meters tijdens thuiswedstrijd.

Posted at 10 oktober 2016 | By : | Categories : Junioren/Jeugd Circuit,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Zwemmers maken flink wat meters tijdens thuiswedstrijd.

Zondag 9 oktober vond het in Zuiderpoortbad te Budel het eerste deel van de Junioren-Jeugd-Seniorencircuit plaats, een nieuw type wedstrijd georganiseerd door de KNZB. Het circuit is bedoeld om jonge zwemmers te laten ervaren hoe de wedstrijden van de wereldtop eruit zien. Dat wil zeggen dat er series en finales gezwommen worden en zwemmers dus behoorlijk wat meters op een dag afleggen. Namens Zwem- en Poloklub Budel deden er 17 zwemmers mee.

De wedstrijd werd geopend door de jongste jongens van het stel. Namens ZPK Budel stonden Tygo van Rixtel en Jesse Thielens opgesteld. Voor hen stond in de series de 100m wisselslag, 200m vrije slag en 100m schoolslag op het programma. De 100m wisselslag ging Jesse zeer goed af, hij wist zijn tijd met 10 seconden aan te scherpen naar een 1:22.54. Op de 200m vrije slag verbeterde Tygo ruim 11 seconden en Jesse deed er nog een schepje bovenop door ruim 32 seconden van zijn tijd af te halen. Beide heren wisten zich te kwalificeren voor de finale, waar nog eens de 100m vrije slag en 100m schoolslag op het programma stonden. Ook hier wisten ze hun tijden nog te verbeteren.
Voor de iets oudere Quint van Rixtel, Tom de Haas en Sven Lenders stond hierna hetzelfde zwemprogramma klaar. Quint wist zijn tijd op de 100m wisselslag met ruim 4 seconden te verbeteren en zijn tijd op de 100m schoolslag aan te scherpen naar een 1:19.22. Ook Tom presteerde erg goed. Hij wist zijn tijd op de 100m wisselslag en 100m schoolslag keurig aan te scherpen en verbeterde zijn tijd op de 100m vrije slag zelfs met ruim 5 seconden. Sven Lenders wist op al zijn afstanden een persoonlijk record te zwemmen, met als opvallendste prestatie zijn ruime verbetering naar een 2:30.53 op de 200m vrije slag. Bij de meiden die dezelfde afstanden moesten zwemmen was de concurrentie groter. Hier namen Chiara Alvaro, Gaby van Boxtel, Naomi Braakhuis, Mirte Giesberts, Kirsten Lenders en Kyra Meurkens deel. Opvallende prestaties waren hier de verbetering van 8 seconden van Gaby op de 100m wisselslag, Naomi haar verbetering van ruim 6 seconden op de 200m vrije slag en de verbetering van bijna 9 seconden van Mirte op de 100m schoolslag. Mirte en Gaby mochten in de finale de 100m vrije slag zwemmen. Kyra en Kirsten wisten zich voor zowel de 100m vrije slag als de 100m schoolslag in de finale te plaatsen.
Voor Ruben Smit, Jasper Thielens, Lisa Lukken en Jonie Meurkens stond een iets ander programma klaar. Zij zwommen de 200m rugslag, 100m schoolslag en 50m vlinderslag. Ruben, Jasper en Lisa wisten zich voor de 200m rugslag en 100m schoolslag in de finales te plaatsen. Jonie wist zich voor de 100m schoolslag finale te kwalificeren. Opvallende verbeteringen waren de ruim 13 seconden die Ruben van zijn tijd op de 200m rugslag wist te halen en Jasper zijn verbetering van ruim 22 seconden naar een 1:22.94 op de 100m schoolslag. Voor Neel Steensels stond de 200m vrije slag, 100m rugslag en 100m schoolslag en de finales van de 100m vrije slag en 100m schoolslag op het programma. Hij wist zijn tijd op de 100m schoolslag met ruim 5 seconden aan te scherpen naar een 1:23.57 en ook op de 100m vrije slag en 100m rugslag wist hij nog wat van zijn tijd af te snoepen. Tenslotte kwam er voor ZPK Budel ook nog één zwemmer uit in de categorie Senioren: Dyon de Greef. Voor hem stond de 200m rugslag en de 100m schoolslag op het programma, maar hij koos er zelf voor om er nog een schepje bovenop te doen, door zich ook voor de 400m wisselslag op te geven. Deze wist hij uit te zwemmen in een keurige 6:06.13, waarmee hij zich in kan schrijven voor de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen die eind januari 2017 in Maastricht worden georganiseerd.

Na de wedstrijden werden nog medailles uitgereikt die te verdienen waren met de finalenummers. Goud werd gewonnen door Quint van Rixtel (2x), Kyra Meurkens, Jonie Meurkens en Mirte Giesberts. Het zilver mocht worden opgehaald door: Jesse Thielens, Neel Steensels, Lisa Lukken (2x), Tygo van Rixtel, Neel Steensels, Kyra Meurkens en Jasper Thielens. En brons was er voor: Tygo van Rixtel, Tom de Haas, Kirsten Lenders, Ruben Smit (2x), Jesse Thielens, Sven Lenders en Gaby van Boxtel. Allen gefeliciteerd met deze keurige prestaties tijdens deze pittige wedstrijd!

Comments are closed.