CompetitieWedstrijd-nieuws

ZPK Budel start sterk in nieuwe Nationale Zwemcompetitie!

Posted at 7 oktober 2016 | By : | Categories : Competitie,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel start sterk in nieuwe Nationale Zwemcompetitie!

Met de start van een nieuw zwemseizoen, startte ook weer een nieuwe Nationale Zwemcompetitie.
Verenigingen vanuit heel Nederland die aangesloten zijn bij de KNZB kunnen hier aan deelnemen. Zo ook Zwem- en Poloklub Budel, die dit seizoen mag uitkomen in de tweede klasse van de regio Zuid. ZPK Budel neemt het in deze poule op tegen 16 andere zwemverenigingen uit Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Zondag 2 oktober stond de eerste wedstrijd op de agenda, welke in Asten werd gezwommen.

De wedstrijd werd geopend met de estafette 4 x 100m vrije slag. Het team van ZPK Budel bestond uit Neel Steensels, Ruben Smit, Tom de Haas en Rick de Greef. Ze wisten hun inschrijftijd met ruim 11 seconden te verbeteren en tikten in een 4:11.11 als tweede aan. Hierna mocht Jonie Meurkens de spits afbijten voor wat betreft de individuele afstanden. Ze zwom de 200m vrije slag in 2:34.16 en behaalde de eerste plaats. Dezelfde afstand werd ook gezwommen door Neel Steensels en Ruben Smit. Zij behaalden respectievelijk het goud en zilver dankzij hun 2:23.33 en 2:24.61. Daarnaast kwamen de drie nog uit op de 100m vlinderslag. Jonie behaalde wederom goud dankzij haar 1:23.95, Ruben zijn 1:22.64 was goed voor het brons en Neel wist ruim 12 seconden te verbeteren door te finishen in 1:30.25. Op de 100m schoolslag wisten Lisa Lukken, Kyra Meurkens en Kirsten Lenders alle drie hun inschrijftijd aan te scherpen. Kyra wist de derde plaats te behalen en Lisa greep naar het goud met haar 1:29.83. Ook Sven Lenders en Luc de Clercq zwommen deze afstand. Luc was helaas net iets te snel van het startblok, maar Sven pakte het goud dankzij zijn 1:30.92. Tevens presteerden zij goed op de 50m vrije slag. Sven en Luc wisten hun tijd te verbeteren en behaalden daarmee respectievelijk het zilver en brons. Voor de dames zat een persoonlijk record er helaas niet in, wel gingen Lisa en Kyra met het goud en brons naar huis. De 50m vlinderslag stond voor Mirte Giesberts, Gaby van Boxtel en Jesse Thielens op het programma. De 0:39.18 van Mirte was goed voor een gouden medaille. Gaby en Jesse pakten het zilver met hun 0:39.41 en 0:40.89.
Voor de jongste deelnemers stond de 50m rugslag en 50m schoolslag op het programma. Marie Schuurmans en Merlin Meurkens wisten op beide nummers een mooi persoonlijk record te zwemmen. De tijden van Marie werden daarnaast nog eens beloond met het brons op de rugslag en het goud op de schoolslag. Merlin werd twee keer vierde en greep helaas nèt naast het podium.
Tenslotte stonden in de categorie senioren Joyce Raemaekers, Tom de Haas, Roel Gerlings en Rick de Greef opgesteld. Zij zwommen de 100m wisselslag en 50m schoolslag. Roel wist met zijn 1:27.81 een persoonlijk record op de 100m wisselslag te behalen en Joyce won hierop een bronzen medaille dankzij haar 1:23.74. Rick wist zelfs op beide afstanden de eerste plaats te veroveren.
De wedstrijd werd uiteindelijk afgesloten met de estafette 4 x 50m vrije slag dames. ZPK Budel werd vertegenwoordigd door Kyra Meurkens, Mirte Giesberts, Gaby van Boxtel en Kirsten Lenders. Met hun 2:18.62 tikten het team ruim als eerste aan.

Niet alleen zijn de zwemmers en coaches erg trots op de mooie tijden, verbeteringen en medailles, ook is inmiddels bekend dat ZPK Budel de zwemcompetitie sterk is ingegaan met een 4e plaats in de eerste tussenstand. Dat belooft wat voor de volgende competitierondes!

 

Goed gedaan allemaal!

Comments are closed.