MastersOpen waterWedstrijd-nieuws

Masters zwemmen de Biesbosch Open Water Race 2016

Posted at 11 september 2016 | By : | Categories : Masters,Open water,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Masters zwemmen de Biesbosch Open Water Race 2016

Op zaterdag 10 september was de jaarlijkse Biesbosch Open Water Race. De afgelopen jaren gaat er steeds een groep zwemmers van de Masters groep naar toe, zo ook weer dit jaar. In tegenstelling tot vorig jaar gingen er spijtig genoeg geen jeugdzwemmers mee.
Het weer was super, de zon scheen volop en de sfeer was goed. Daarnaast was de watertemperatuur in tegenstelling tot voorgaande jaren was de watertemperatuur lekker.
Edward van Nijmweegen, Ronnie Boelens mochten als eerste van start, gevolgd door Judith van der Heijden Die 10 minuten later in het damesprogramma van start ging. Bij de heren begon de wedstrijd nogal rommelig, het duurde zeker 400 meter voor massastart uiteen was. Het was voor Ronnie de eerste keer dat hij deelnam aan een open water wedstrijd. Hij zwom een mooie tijd van 16:39.40 en eindigde als 5e in zijn categorie. Edward had deze wedstrijd al vaker gezwommen en eindigde met een tijd van 18:17.37, wat een verbetering was ten opzichte van voorgaande jaren.
Voor Judith was het haar 2e open waterwedstrijd. Het zat haar deze keer niet helemaal mee, de zwemmers lagen ver uit elkaar, dus ze heeft een groot deel alleen gezwommen. Ze tikte aan in een tijd van 23:23:73.
Al met al was het wederom een prachtige wedstrijd en hopelijk is er volgend seizoen meer animo vanuit de jeugd.

wp_20160910_15_05_16_pro

Comments are closed.