InformatiefTrainingen

Kom van die bank af en ga zwemmen !!!!!

Posted at 22 augustus 2016 | By : | Categories : Informatief,Trainingen | Reacties uitgeschakeld voor Kom van die bank af en ga zwemmen !!!!!

De zomervakantie is voor velen bijna voorbij. En tijdens de vakantie maken we allemaal nieuwe voornemens over wat we gaan doen na de vakantie. Minder eten en meer bewegen, dat staat bij de meeste op het lijstje. Bewegen is belangrijk en daarom bieden wij bij Zwem- en poloklub Budel de mogelijkheid om hier flink mee aan de slag te gaan.

Nu hoor ik jullie al zeggen, “zwemvereniging, dat is toch wedstrijdzwemmen?”, ja, dat klopt, maar naast de succesvolle wedstrijdploeg hebben we voor iedere leeftijd een mogelijkheid om toch te zwemmen, maar niet naar de wedstrijden te hoeven.

Zo zijn er voor de jeugd tot 12 jaar mogelijkheden om samen met de wedstrijdzwemmers te trainen, terwijl je dus niet deelneemt aan de wedstrijden. Ben je ouder dan 12 en onder de 24 jaar, dan is onze recreanten groep misschien iets voor jou. Dit is een gezellige groep zwemmers die los van de wedstrijdzwemmers getraind worden. Wij bieden de mogelijkheid om 2 keer in de week te komen zwemmen onder begeleiding van een trainer. Op deze manier krijg je uitleg van alle zwemslagen, bouw je aan jouw conditie, maar ga je niet mee naar de wedstrijden. Wil je dan toch een keer jouw eigen prestaties meten, kun je altijd mee doen aan onze eigen clubkampioenschappen.

Ben je boven de 20 jaar, dan hebben we nog een 2-tal groepen voor jou. Allereerst de trimgroepen, hier kun je 1 tot 3 keer per week komen trainen. Hier wordt onder begeleiding van een trainer baantjes gezwommen op verschillende niveaus. Vind je dit allemaal te langzaam gaan, kom dan eens kijken bij de Masters. Dit is een groep zwemmers, waarvan de meeste oud wedstrijdzwemmers zijn, maar ook zwemmers die flink willen doorpakken. Een deel van deze groep neemt ook nog actief mee aan Masters wedstrijden. Dat deze wedstrijdzwemmers het nog niet verleerd zijn, blijk wel uit hun deelname aan de NK Masters en zelfs de EK Masters. Deze groep laat zien dat je nooit te oud bent om te gaan zwemmen, de jongste is 21 en de oudste zijn 55+. Dit is nog jong als je ziet dat er op wedstrijden zwemmers uit komen van 95+.

Kortom, ZPK Budel heeft veel zwemmogelijkheden te bieden. Zwemmen is goed voor je, houd je gezond en is tevens nog gezellig ook, voor jong en oud.

Kijk daarom snel op http://www.zpkbudel.nl voor meer informatie.

Comments are closed.