Netherlands InvitationalOverige wedstrijdenWedstrijd-nieuws

Fleur Slegers wint brons tijdens internationaal zwemweekend!

Posted at 4 juli 2016 | By : | Categories : Netherlands Invitational,Overige wedstrijden,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Fleur Slegers wint brons tijdens internationaal zwemweekend!

Op zaterdag 2 en zondag 3 juli werd in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven de 18e editie van de ‘Netherlands Invitational’ georganiseerd. Aan deze internationale wedstrijd, waarbij tegelijkertijd zowel in het 25-meterbad als in het 50-meterbad races gezwommen werden, deden 47 verenigingen uit Nederland, België, Duitsland, Engeland en Amerika mee. Zo ook Zwem- en Poloklub Budel uit Budel. Namens de vereniging kwamen drie jonge zwemmers uit: Fleur Slegers, Britt Slegers en Noor Segers. Zij mochten twee dagen in het 25-meterbad racen.

Op de eerste wedstrijddag stond voor Fleur Slegers allereerst de 50m vrije slag op het programma. Ze wist haar inschrijftijd met één honderdste van een seconde te verbeteren naar een 0:43.20 en behaalde daarmee een mooie 18e plaats van de 46 zwemmers. Op de 50m vlinderslag wist ze met 0:58.01 helaas geen tijdsverbetering te behalen. Toch behaalde ze hiermee nog een keurige 16e plaats. Haar zus Britt Slegers zwom die dag de 50m vrije slag, 50m vlinderslag en de 50m rugslag. Op de 50m vrije slag wist ze haar tijd netjes van een 0:37.46 naar een 0:37.08 te verbeteren, waarmee ze de 35e plaats te behalen, van de maar liefst 66 zwemmers in haar leeftijdscategorie. De 50m vlinderslag verliep helaas wat minder soepel. Ze zwom er helaas ruim drie seconden bij en met haar 0:47.26 eindigde ze dan ook op de 42e plaats. De 50m rugslag ging daarentegen weer wel aardig. Met haar 0:43.28 wist ze op de 30e plaats te eindigen. Voor Noor Segers stonden dezelfde afstanden op het programma. Ook zij ging goed van start door haar tijd op de 50m vrije slag aan te scherpen van een 0:34.34 naar een 0:33.02. Ze behaalde hiermee de 14e plaats van de 66 zwemmers. De 50m vlinderslag ging ook soepel. Ze wist wederom een tijdsverbetering te behalen en scherpte haar tijd van een 0:38.75 aan naar een 0:37.30. Een mooie 11e plaats was haar beloning. De laatste afstand van de eerste wedstrijddag ging wat minder goed. Een kleine seconde zwom ze boven haar inschrijftijd, maar haar 0:40.54 was toch nog goed voor een mooie 20e plaats.

Op de tweede wedstrijddag waren het enkel Fleur en Britt Slegers die aan de start verschenen, Noor Segers was helaas verhinderd. Britt mocht het spits mocht afbijten. Zij mocht aan de startblokken verschijnen voor de 100m rugslag. Ze tikte uiteindelijk aan in 1:29.90 en wist zo in de buurt te blijven van haar inschrijftijd van 1:29.22. Een nette 20e plaats van de 51 zwemmers was het resultaat. Na een korte pauze mocht ze starten op de 50m schoolslag. Wederom wist ze met haar 0:48.75 netjes in de buurt te blijven van haar inschrijftijd, die op 0:48.70 stond. Ze eindigde op de 40e plaats van de 71 zwemmers. De laatste afstand die voor haar op het programma stond, was de 100m wisselslag. Ze gaf zich volledig en wist van haar 1:35.40 inschrijftijd een prachtige 1:33.71 te maken.  Ze eindigde hiermee op de 35e plaats van de 66 zwemmers. Haar zus Fleur had voor deze dag slechts één afstand op het programma staan, de 50m schoolslag. Ze kon zich dus volledig op deze afstand focussen en de race verliep  dan ook super. Ze wist haar tijd van een 0:53.25 naar een mooie 0:49.37 aan te scherpen. Ze eindigde hiermee op de derde plaats van de 40 zwemmers en dus werd haar grote verbetering beloond met een mooie bronzen medaille. Meiden, gefeliciteerd met jullie mooie prestaties!

(Fleur 3e plaats 50m schoolslag

Comments are closed.