ClubkampioenschappenWedstrijd-nieuws

Jasper Thielens tweede jaar op rij ‘Algemeen Clubkampioen ZPK Budel’

Posted at 27 juni 2016 | By : | Categories : Clubkampioenschappen,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Jasper Thielens tweede jaar op rij ‘Algemeen Clubkampioen ZPK Budel’

Op zaterdag 25 juni hield Zwem- en Poloklub Budel haar jaarlijkse Clubkampioenschappen, een wedstrijd waar ieder lid van de vereniging – van jong tot oud – aan deel kon nemen. De zwemmers gaven hiervoor van tevoren aan welke afstanden en slagen zij wilden zwemmen. Er kon worden gekozen uit 25-meter nummers en 50-meter nummers, die over alle vier de slagen (vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag) konden worden afgelegd. Daar iedere zwemmer andere programmanummers kiest en de gezwommen tijden niet simpelweg met elkaar te vergelijken zijn, werd de einduitslag bepaald aan de hand van de prestatie (FINA-punten) over de drie best gezwommen afstanden. Prijzen werden per leeftijdscategorie uitgereikt en hierbij werd tevens een onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes. Op deze manier werden de volgende zwemmers clubkampioen in hun leeftijdscategorie: Sanne van Rooij, Marie Schuurmans, Merlin Meurkens, Noor Segers, Kirsten Lenders, Jonie Meurkens, Joyce Raemaekers, Tygo Lamers, Dario Alvaro, Sen Coesemans, Tygo van Rixtel, Quint van Rixtel, Jasper Thielens en Thijs van Tongerloo. Daarnaast was er nog een extra prijs voor de beste prestatie in het algemeen. De bijbehorende wisselbeker en de titel “Algemeen Clubkampioen 2016” ging dit jaar voor de tweede keer op rij naar Jasper Thielens! Een mooie tweede plaats was er voor Joyce Raemaekers en Jonie Meurkens eindigde op de derde plaats.

Jasper-Clubkampioen2016

Foto’s gemaakt door Henry Hazenleger

Maar dit was niet de enige wisseltrofee die uitgereikt werd. Sinds een paar jaar is er namelijk ook een andere prijs te veroveren: “De Guido Cup”, vernoemd naar erelid Guido Kauffmann. Deze prijs, die een zwemmer slechts eens in de drie jaar kan winnen, wordt jaarlijks uitgereikt aan de zwemmer die over dat gehele zwemseizoen gemiddeld het beste heeft gepresteerd. Dit jaar ging de prijs naar: Britt Slegers! Op de tweede plaats eindigde Noor Segers (de winnares van vorig jaar) en de derde plaats was voor Kyra Meurkens. Daarnaast is er dit seizoen door de enorme populariteit en groei van het Masterszwemmen nog een extra onderdeel van deze prijs in het leven geroepen: “De Guido Cup Masters”, een beker voor de beste Masterszwemmer van het seizoen. De eerste zwemmer die deze nieuwe beker in ontvangst mocht nemen is: Carola Hompes! Op de tweede plaats eindigde Judith van der Heijden en Edward van Nijmweegen won de derde plaats. Tenslotte werd de wedstrijd afgesloten met de familie-/groepsestafette. Een groot applaus was er voor de winnaars “The Soul Brothers”, bestaande uit Neel Steensels, Jasper Thielens, Quint van Rixtel en Ruben Smit. Alle winnaars van harte gefeliciteerd met jullie mooie prestaties! Voor de volledige uitslag, neem een kijkje op onze website: www.zpkbudel.nl.

Comments are closed.