Minioren/SwimkickWedstrijd-nieuws

Fleur, Britt en Noor naar de Miniorenfinale Brabant

Posted at 12 juni 2016 | By : | Categories : Minioren/Swimkick,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Fleur, Britt en Noor naar de Miniorenfinale Brabant

Om aan deze wedstrijd te mogen deelnemen, moesten ze eerst een bepaalde afstand zwemmen tijdens de 5 minioren wedstrijden en in het eindklassement bij de snelste 18 van Brabant eindigen. Voor ZPK Budel konden Noor Segers en de zussen Britt en Fleur Slegers zich plaatsen voor deze finale.

Alhoewel er op zaterdag 11 juni het teamuitje gepland stond naar Toverland, vertrokken ze vol goede moed naar zwembad de Stok in Roosendaal. Noor en Britt mochten op de eerste dag de 200 m wisselslag, de 100 m vrij en de 100 m vlinderslag zwemmen. Noor verbeterde op de 3 slagen haar inschrijftijd met 3-4 seconden. Britt wist op 2 slagen haar inschrijftijd te verbeteren.

Voor Fleur was het haar eerste finale en bij de 100 m vrije slag speelden de zenuwen toch wat mee en ze bleef net boven haar inschrijftijd. Als tweede slag mocht ze de 100 m school zwemmen. Het werd een superspannende race en ze kon als 3 de aantikken. Een mooie verdiende medaille!

Zondag stonden er nog 3 slagen op het programma. Voor Fleur begon de wedstrijd met deĀ  50m vlinderslag. Vervolgens de 100 m rugslag die ze ruim 10 seconden sneller zwom en als laatste de 100 m wisselslag.

Noor en Britt hadden nog een pittig programma af te werken. De 100 m rug, de 100 m school en als laatste en ook de langste afstand, de 400 m vrije slag. En ondanks de vermoeidheid van de dag ervoor wist Noor onder de 6 minuten te duiken. Ze zwom de 400 m in een tijd van 5.55.29. Britt wist op deze afstand haar tijd met 5 seconden te verbeteren.

Alle drie mogen ze trots zijn op hun prestatie.

brittfleurnoor

Comments are closed.