EK MastersMastersWedstrijd-nieuws

Masters ZPK Budel “swim their selves out the seam” tijdens Europese Masters Kampioenschappen te Londen!

Posted at 6 juni 2016 | By : | Categories : EK Masters,Masters,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Masters ZPK Budel “swim their selves out the seam” tijdens Europese Masters Kampioenschappen te Londen!

De maand mei stond in Londen in het teken van de ‘European Aquatics Championships 2016’. Een week nadat de Nederlandse eliteploeg, met onder andere Ranomi Kromowidjojo en Sebastiaan Verschuren, 5 gouden, 3 zilveren en 2 bronzen medailles had weten te veroveren, was het de beurt aan de Masters van Europa. Meer dan 10.000 atleten van 25 jaar of ouder namen deel aan de onderdelen synchroonzwemmen, schoonspringen en zwemmen. Ook Zwem- en Poloklub Budel was van de partij. In gehuurde busjes van Auto Vlassak Budel en in nieuwe kleding gesponsord door PreSention reisden zij af naar Londen, waar ze van donderdag 26 t/m zondag 29 mei in en rond het Olympische bad te vinden voor het onderdeel zwemmen. Hier kwamen Bregje Kauffmann, Carola Hompes, Edward van Nijmweegen, Elly Scheepers, Ivo Verdonschot, Jan-Pieter Broos, Jolanda van Knippenberg, Joost van Eerdt, Jos Zentjens, Judith van der Heijden, Ronnie Boelens, Ruud Kennis en Wiljo Mackus uit op in totaal 26 persoonlijke starts en vier estafettes. Zij werden daarin begeleid door coaches Rob Meurkens en Marlie van den Heuvel.

De eerste die een duik mocht nemen in het 50 meter lange bad waar vier jaar terug nog de Olympische Zomerspelen gehouden werden, was Jolanda van Knippenberg. Zij zwom vrijdagochtend de 50m rugslag en eindigde in 0:43.19 als vierde in haar serie. Uiteindelijk werd ze netjes 53e van de 100 zwemmers in haar leeftijdscategorie. Hierna mochten Judith van der Heijden, Bregje Kauffmann en Carola Hompes aan de startblokken verschijnen voor de 100m schoolslag. Judith wist haar 25-meter bad inschrijftijd van 1:48.96 te verbreken door een nog snellere 1:48.57 te zwemmen. Een unieke prestatie in een 50-meter bad, waar de veel te behalen winst uit de schoolslagkeerpunten toch ontbreekt. Ze eindigde als 113e van haar leeftijdscategorie. Bregje tikte aan in een keurige 1:36.83. Met deze tijd, die slechts zeven tienden van een seconde boven haar inschrijftijd lag, werd ze 73e. Carola finishte in een 1:36.45, slechts acht honderdsten van een seconde verwijderd van haar persoonlijke record lange baan. Hiermee eindigde ze op de 91e plaats.
Aan het einde van de dag werd de estafette 4 x 50m wisselslag gemengd gezwommen. ZPK Budel nam deel met twee teams. Het eerste team, bestaande uit Jolanda van Knippenberg, Joost van Eerdt, Ivo Verdonschot en Judith van der Heijden wist aan te tikken in een mooie 2:34.05 en eindigde hiermee op de 91e plaats in hun leeftijdscategorie. Het tweede team, bestaande uit Elly Scheepers, Carola Hompes, Edward van Nijmweegen en Ronnie Boelens legden de afstand samen af in 2:31.54 en eindigden hiermee op de 96e plaats in hun leeftijdscategorie.
’s Zaterdags werd het spits afgebeten door Edward van Nijmweegen. Hij nam deel aan de 50m vlinderslag en tikte aan in 0:37.97, een tijd die goed was voor een persoonlijke record op de lange baan. Hij eindigde hiermee op de 178e plaats in zijn leeftijdscategorie. Dezelfde afstand werd ook gezwommen door Ivo Verdonschot. Hij finishte in 0:34.82 en bleef zo slechts een halve seconde van zijn persoonlijke record op de lange baan verwijderd. Zijn tijd was goed voor de 145e plaats in zijn leeftijdscategorie. Later op de dag stond de 100m vrije slag op het programma, een afstand waar verschillende Masters van ZPK Budel aan deelnamen. Zo ook Ruud Kennis, die zijn race aflegde in 1:10.80. Hij werd hiermee keurig 137e van de 245 deelnemers in zijn leeftijdscategorie. Van de 319 deelnemers in zijn leeftijdscategorie, wist Wiljo Mackus dankzij zijn 1:05.98 op een mooie 125e plaats te eindigen en een nieuwe persoonlijk record lange baan te zwemmen. Joost van Eerdt, die tot dezelfde leeftijdscategorie behoort, zwom zijn allereerste race in een 50-meter bad en behaalde met zijn 1:14.35 dus direct een persoonlijk record lange baan. Hij eindigde hiermee op de 262e plaats. Edward van Nijmweegen, die de 50m vlinderslag nog in de benen had zitten, pakte de 278e plaats dankzij zijn 1:15.66. Ronnie Boelens legde de 100m vrije slag af in 1:08.84, behaalde een nieuw persoonlijk record op de lange baan en veroverde hiermee de 176e plaats van de in totaal 261 zwemmers in zijn leeftijdscategorie. Ook door de dames werd deelgenomen aan dezelfde afstand. Judith van der Heijden deed er 1:24.20 over en zwom daarmee wederom een nieuw persoonlijk record. Ze eindigde op de 96e plaats. Bregje Kauffmann wist haar serie overtuigend te winnen en haalde flink wat seconden van haar inschrijftijd af, door aan te tikken in 1:14.76. Deze tijd was goed voor een 86e plaats. Carola Hompes en Elly Scheepers bleven met hun 1:16.43 en 1:17.38 boven hun inschrijftijd en eindigde op de 170e en 178e plaats in hun leeftijdscategorie. Tenslotte werd de wedstrijddag rond middernacht afgesloten met de estafette 4 x 50m vrije slag gemengd. Wederom verscheen ZPK Budel met twee teams aan de start. Het estafetteteam van Carola Hompes, Wiljo Mackus, Judith van der Heijden en Ronnie Boelens tikte aan in 2:09.50 en behaalde de 64e plaats. Het tweede team, bestaande uit Elly Scheepers, Jos Zentjens, Bregje Kauffmann en Ruud Kennis, finishte in 2:11.58 en eindigde op de 70e plaats.
Op zondag stond alweer het laatste zwemnummer op het programma: de 50m vrije slag. Voor ZPK Budel kwamen hierop uit: Jos Zentjens, Ruud Kennis, Jan-Pieter Broos, Joost van Eerdt, Edward van Nijmweegen, Wiljo Mackus, Ivo Verdonschot, Ronnie Boelens en Judith van der Heijden. Jos, Wiljo en Ronnie bleven een aantal tienden van een seconden van hun inschrijftijd verwijderd, maar eindigden desondanks op een mooie plaats in de ranking. Jos wist met zijn 0:32.58 76e van de 139 zwemmers in zijn leeftijdscategorie te worden, Wiljo behaalde dankzij zijn 0:29.69 de 107e plaats van de 264 zwemmers en Ronnie eindigde met zijn 0:30.94 op een mooie 115e plaats van de 204 zwemmers. Joost (0:32.25) en Ivo (0:31.17) wisten zeer dicht in de buurt van hun inschrijftijd te eindigen en behaalden respectievelijk een 202e en 164e plaats in hun leeftijdscategorie. Judith wist als enige haar inschrijftijd te verbeteren. Zij scherpte haar 0:36.52 aan naar een 0:35.62 en eindigde hiermee op de 114e plaats. Helaas hadden ook een aantal zwemmers van het team pech. Zo zorgde een beweging voordat het startsignaal werd gegeven voor een diskwalificatie van Ruud Kennis (50m vrije slag), Edward van Nijmweegen (50m vrije slag) en Jos Zentjens (100m vrije slag). Daarnaast wist Ivo Verdonschot de voorgeschreven limiettijd op de 100m schoolslag eerder in een 25-meter bad wel te behalen, maar lukte hem dit niet in het 50-meter bad. Ook Jan-Pieter Broos wist met zijn 0:37.00 helaas niet onder het vastgestelde limiet te duiken op de 50m vrije slag. Deze kleine tegenvallers mochten de pret echter niet drukken. De Masters van ZPK Budel hebben een onvergetelijke tijd samen in Londen gehad en hadden deze zwemervaring in een Olympisch bad voor geen goud willen missen! Voor meer informatie over dit gezellige zwemteam, kijk op onze website: www.zpkbudel.nl.

 

Comments are closed.