OranjewedstrijdWedstrijd-nieuws

Zwemmers presteren roy(a)al tijdens Oranjewedstrijd!

Posted at 2 mei 2016 | By : | Categories : Oranjewedstrijd,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Zwemmers presteren roy(a)al tijdens Oranjewedstrijd!

In het teken van Koningsdag kleurde het Zuiderpoortbad zondag 1 mei nog een keer oranje tijdens de traditionele Oranjewedstrijd. Al jaren organiseert Zwem- en Poloklub Budel deze wedstrijd, waar dit jaar maar liefst zes zwemverenigingen aan deelnamen: Aquarijn uit Nieuwegein, Argo uit Sint-Oedenrode, Swimteam Helden-MOSA uit Venlo, WZV uit Waalwijk, Zpb H&L uit Barendrecht en organiserend vereniging ZPK Budel uit Budel. Voor sommige zwemmers een kans om nog een limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen te behalen en voor anderen een onderlinge strijd om een podiumplaats in hun leeftijdscategorie. Wat hun doel ook was, de zwemmers hadden vooraf ieder hun eigen zwemprogramma samen gesteld. Hiervan telden de drie best gezwommen afstanden (omgezet in FINA-punten) mee voor de uiteindelijke prijsuitreiking. Zo werd een gouden medaille gewonnen door: Stef van Mierlo, Lars Umans, Noor Segers, Kirsten Lenders en Jasper Thielens. Het zilver ging naar huis met: Nina van de Moosdijk, Fleur Slegers, Tygo Lamers, Gaby van Boxtel, Tygo van Rixtel, Ruben Smit en Carola Hompes. En een bronzen medaille lag klaar voor: Seija Timmermans, Kaat van Broekhoven, Mirte Giesberts, Neel Steensels en Rick de Greef. Enkele opvallende prestaties tijdens de individuele races waren de verbeteringen van Selma van Dijk (4 seconden op de 50m vrije slag), Sofia van Dijk (7 seconden op de 50m rugslag), Tygo Lamers (5 seconden op de 25m vrije slag), Nina van de Moosdijk (4 seconden op de 25m vrije slag), Jesse Thielens (16 seconden op de 100m vlinderslag) en Seija Timmermans (6 seconden op de 25m schoolslag). Daarnaast wisten Gaby van Boxtel (0:34.12) en Mirte Giesberts (0:34.11) nog een limiet te behalen op de 50m vrije slag, wist Tygo van Rixtel flink onder de limieten te duiken op de 50m vrije slag (0:32.71) en 50m vlinderslag (0:36.73) en scherpte Jasper Thielens zijn eerder behaalde limiettijden op de 100m vrije slag (0:58.18) en de 50m vlinderslag (0:28.91) nog eens wat verder aan. Met deze nieuwe aanwinsten staat de teller van ZPK Budel nu op een totaal van 46 limieten behaald door 13 zwemmers. Een behoorlijk aantal, waar de vereniging erg trots op is!

Wil je onze zwemmers in actie zien tussen de provinciale top? De Brabantse Zomer Kampioenschappen zullen zaterdag 21, zondag 22 mei, zaterdag 4 en zondag 5 juni in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven worden gehouden. Supporters zijn uiteraard van harte welkom!

Comments are closed.