Minioren/SwimkickWedstrijd-nieuwsZwemmen

Jeugd ZPK Budel neemt 16 medailles mee naar huis!

Posted at 30 april 2016 | By : | Categories : Minioren/Swimkick,Wedstrijd-nieuws,Zwemmen | Reacties uitgeschakeld voor Jeugd ZPK Budel neemt 16 medailles mee naar huis!

Zondag 24 april vond in Eindhoven alweer de laatste Minioren-/Swimkickwedstrijd van het seizoen plaats, een wedstrijd waarbij zwemmers tot en met 12 jaar direct tegen elkaar strijden. Zwem- en Poloklub Budel was hierbij ook aanwezig met 21 kinderen. Hiervan kwamen er 13 zwemmers uit in de categorie ‘Swimkick’. Voor hen stond de vlinderslag en de schoolslag op het programma, over een afstand van 25 en/of 50 meter.

Allereerst werd de 25 meter vlinderslag gezwommen. Van ZPK Budel verschenen aan de startblokken: Kaat van Broekhoven, Selma van Dijk, Sofia van Dijk, Demy van Heck, Tygo Lamers, Ilse van Rooij, Sanne van Rooij, Janneke Thielens, Seija Timmermans, Senna Verbakel en Annabel Vluggen.

Helaas lukte het niet alle zwemmers om deze pittige slag foutloos uit te voeren, maar toch wisten de meesten van hen nog een persoonlijk record te behalen. Opvallend was de flinke verbetering van 8 seconden door Seija en Sofia, de verbetering van bijna 10 seconden door Annabel, de gouden medaille voor Sanne en de verbetering van ruim 7 seconden door Selma, die haar tevens een bronzen medaille opleverde. De 50 meter vlinderslag werd gezwommen door Merlin Meurkens en Marie Schuurmans.

Merlin wist haar oude tijd met ruim 6 seconden verbeteren, maar kwam een paar tienden tekort om een podiumplaats te behalen. Marie zwom de afstand voor de eerste keer, maar haar tijd was direct goed voor een gouden medaille. Op de 25m schoolslag wist Tygo zijn tijd met ruim 3 seconden te verbeteren. Jammer genoeg eindigde hij net naast het podium met een vierde plaats. Demy zwom de afstand voor de eerste keer, maar wist direct een gouden medaille te winnen. Op de 50m schoolslag wist Marie haar tweede gouden medaille te veroveren en Merlin wist met haar persoonlijke record een zilveren medaille te behalen. Daarnaast werd een flinke verbetering van ruim 6 seconden behaald door Selma. Haar zus Sofia deed er nog een schepje bovenop en verbeterde ruim 8 seconden.

In de categorie ‘Minioren’ kwamen de overige 8 zwemmers van ZPK Budel uit: Gaby van Boxtel, Naomi Braakhuis, Mirte Giesberts, Kirsten Lenders, Kyra Meurkens, Noor Segers, Britt Slegers en Fleur Slegers. Fleur kwam uit op de 100m vrije slag en de 100m rugslag. Waar ze op de vrije slag bijna 10 seconden wist te verbeteren, ging het op de rugslag iets mindergoed. Desondanks wiste ze op beide afstanden een gouden medaille binnen te slepen. Haar zus Britt mocht aan de startblokken verschijnen voor de 200 wisselslag en de 100m rugslag. Op de wisselslag wist ze bijna 9 seconden te verbeteren en ook op de rugslag gingen er wat tienden van haar tijd af. Hierdoor ging ze er respectievelijk met het zilver en het brons vandoor. Dezelfde afstanden werden gezwommen door Noor. Zij haalde op de wisselslag ruim 11 seconden van haar tijd en verbeterde ook ruim een seconde op de rugslag. Dit leverde haar twee gouden medailles op. De oudste meiden stond het zwaarste programma te wachten: de 200m vrije slag en de 200 vlinderslag. Gaby van Boxtel wist haar tijd op de vrije slag met ruim 6 seconden te verbeteren. Kirsten, Kyra en Mirte wisten allen rond hun inschrijftijd te eindigen. Podiumplaatsen waren er voor Kirsten en Kyra, die er respectievelijk met het zilver en brons naar huis gingen. Op de 200m vlinderslag werd er goed gepresteerd door Kirsten, die ruim 8 seconden van haar tijd af wist te halen. Ook Mirte, die met het zilver naar huis ging, wist haar tijd met ruim 6 seconden verbeteren. Voor Kyra zat een persoonlijk record er helaas net niet in, maar desondanks wist ze wel wederom het brons te veroveren. Voor Gaby en Naomi was het de eerste keer dat zij deze pittige afstand zwommen, maar ze wisten een mooie eerste persoonlijke record neer te zetten.

Met in totaal maar liefst 8 gouden, 4 zilveren en 4 bronzen medailles gingen de jonge zwemmers moe maar voldaan naar huis. Is jouw kind ook zo’n waterrat en lijkt het hem/haar leuk om na de zomervakantie ook te starten met wedstrijdzwemmen, kom dan eens een kijkje nemen tijdens de trainingsuren van Zwem- en Poloklub Budel. Kijk voor meer informatie op onze website: www.zpkbudel.nl.