OCZKWedstrijd-nieuws

Derde editie Open Cranendonckse Zwem Kampioenschappen groot succes!

Posted at 3 april 2016 | By : | Categories : OCZK,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Derde editie Open Cranendonckse Zwem Kampioenschappen groot succes!

Op zaterdag 26 maart  vond alweer de derde editie van de Open Cranendonckse Zwem Kampioenschappen (OCZK) plaats. Een zwemevenement waar zowel ervaren wedstrijdzwemmers als recreatieve zwemmers uit Cranendonck en omgeving aan deel konden nemen. Maar liefst 80 inschrijvingen voor 200 persoonlijke afstanden en ruim 30 estafettes kwamen er binnen. Daarnaast waren er in het Zuiderpoortbad te Budel ook nog vele vrijwilligers en supporters te vinden.

En voor wie denkt dat de OCZK een reguliere zwemwedstrijd is, die heeft het mis. Nadat de organisatie, bestaande uit Edward van Nijmweegen, Carola Hompes en Dyon de Greef, alle aanwezigen van harte welkom had geheten, volgde er namelijk een estafettedemonstratie van de Masters van Zwem- en Poloklub Budel en een spectaculair optreden van PSV Schoonspringen te Eindhoven. Ook later op de avond traden zij, net als dansgroepen Dizzy en MoveGroove van Sportivo, nog een keer op tijdens de pauzes voor de vrijwilligers. De avond werd verder muzikaal aan elkaar gedraaid door DJ Ruben. Het was dan ook op en top ‘sportiviteit en gezelligheid’ in het zwembad.

De rest van het evenement werd opgevuld met wedstrijden. Om de beurt mochten de deelnemers aan de startblokken verschijnen voor de door hen opgegeven afstanden. Er werden 25, 50 en 100 meter nummers gezwommen in alle slagen, afgewisseld met estafettes. En of er nu een wedstrijdzwemmer, oud verenigingslid of iemand die normaal gesproken tijdens het vrij zwemmen “gewoon zijn baantjes zwemt” aan de beurt was, alle deelnemers hadden het goed naar hun zin en gaven alles om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Ook werd duidelijk dat zwemmen geen leeftijd kent; de oudste deelnemer was namelijk 72 jaar. Het doel van het evenement werd daarmee ook bereikt: een geweldige sfeer tijdens een laagdrempelige wedstrijd, waarbij ‘afgang’ niet in de vocabulaire voorkomt.

Na afloop van de wedstrijd werd er in het ZuiderpoortCafé aan iedere deelnemer een herinneringsmedaille uitgereikt en werd er afgesloten met een borrel, waarbij de deelnemers tot laat op de avond nog vrolijk napraatten over dit geweldige zwemevenement.

Deze avond was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder de verschillende sponsoren. Daarom willen we Albert Heijn, Best Shop 4 You, BMW Beliën NV, Broos & Sterck, De Goeij Deuren, HDC, Lamers Echtscheidingsbemiddeling en advies, Nyrstar, Party & Verhuur Service Jos Saes, O&O Couture, Presention, RVS-Watervallen.nl, Slegers Tegelwerken, Sportivo, Verhoeven Grondverzetmachines BV, ZuiderpoortCafé en Zwem- en Poloklub Budel hartelijk danken voor hun bijdrage, om deze avond tot een groot succes te maken!

Bent u nu ook enthousiast geworden over dit gezellige zwemevenement? Dan kunt u alvast in uw agenda noteren dat de volgende editie zal plaatsvinden op zaterdag 25 maart 2017. Houd tegen die tijd onze Facebookpagina en website www.zpkbudel.nl/OCZK in de gaten! Op deze pagina kunt u ook de uitslag van de OCZK van dit jaar terugvinden.
Hieronder al vast wat foto’s de rest volgt nog, en is zijn zelfs film opnames gemaakt. Mocht u ook nog bruikbaar materiaal hebben stuur dit dan op naar oczk@zpkbudel.nl, alvast bedankt.

De onderstaande foto’s zijn gemaakt tijdens de OCZK 2016. Met dank aan onze huis fotograaf Henry de Haas.

Comments are closed.